Lucrările de decolmatare a Lacului din parcul Tineretului au început, anunță Nicușor Dan

Sursa foto: Facebook Nicușor Dan
Sursa foto: Facebook Nicușor Dan

Echipele Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) au desfășurat o acțiune de decolmatare a Lacului Tineretului, unde au scos sute de deșeuri nebiodegradabile, precum materiale plastice și cauciucuri.

Echipele Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) au scos din Lacul Tineretului sute de deşeuri nebiodegradabile, precum materiale plastice şi cauciucuri, în cadrul unei acţiuni de decolmatare.

"Au început lucrările de decolmatare a Lacului Tineretului, acţiune care nu a mai fost făcută de peste 25 de ani. Curenţii subacvatici au repornit, iar apa nu mai bălteşte, circulă şi se oxigenează din nou. Pentru ca Lacul Tineretului să rămână curat, este necesar, pe lângă decolmatare, să conştientizăm cu toţii importanţa protejării mediului înconjurător", a scris primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, duminică, pe Facebook, citat de Agerpres.

"Au început lucrările de decolmatare a Lacului Tineretului, acțiune care nu a mai fost făcută de peste 25 de ani. Echipele ALPAB au scos din lac o mulțime de deșeuri nebiodegradabile, precum materiale plastice și cauciucuri.

Curenții subacvatici au repornit, iar apa nu mai bălteşte, circulă ṣi se oxigenează din nou. Pentru ca Lacul Tineretului să rămână curat, este necesar, pe lângă decolmatare, să conștientizăm cu toții importanța protejării mediului înconjurător", a scris Nicușor Dan.

Lucrările din parcurile din București sunt gestionate în principal de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) și includ o varietate de activități menite să întrețină și să îmbunătățească spațiile verzi și zonele de agrement ale orașului. Ele implică tăierea și îngrijirea arborilor, plantarea de flori și arbuști, reamenajarea peisagistică, întreținerea gazonului și alte activități de întreținere a vegetației.

De asemenea, lucrările pot să includă reparațiile și întreținerea aleilor, mobilierului urban, iluminatului public și locurilor de joacă. În unele cazuri, se desfășoară lucrări de modernizare sau extindere a facilităților existente.

Similar cu acțiunea de decolmatare a Lacului Tineretului, aceste lucrări sunt esențiale pentru curățarea și îmbunătățirea circulației apei, prevenirea acumulării de deșeuri și menținerea unui ecosistem sănătos.

Regular se desfășoară acțiuni de curățare a parcurilor și lacurilor, inclusiv colectarea deșeurilor, curățarea aleilor și menținerea unei igiene corespunzătoare. În anumite parcuri, se pot desfășura proiecte mai ample de restaurare, cum ar fi reamenajarea completă a unor zone, construirea de noi facilități sau restaurarea monumentelor și altor elemente de patrimoniu din parc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel