Lucrările de la fosta Dermatologie a Spitalului Municipal din Timișoara au fost blocate, potrivit Rador.
Lucian Perescu, patronul firmei care se ocupă de executarea proiectului, a spus că există mai multe probleme pe șantier.
“La Dermatologie suntem în continuare opriți, oficial, am mai lucrat la descărcarea arheologică și să rezolvăm partea de acoperiș. Sper ca Primăria să poată să evacueze în sfârșit spitalul și pacienții care se tratează de cancer, pentru că nu ai cum să tai curentul, apa, să tencuiești în cameră unde sunt pacienți care fac chimioterapie. Dacă vă uitați în bugetu Timișoarei, care este public, nici măcar nu au fost alocați bani anul acesta pentru dermatologie. Deci dacă dorești să facem o treabă, aloci bani în primul rând. La momentul ăsta a terminat acoperișul a 70% restul de 30% vom putea să-l dăm jos în momentul când se vor muta spitalul și pacienții. Sperăm că acuma, la rectificare se va rezolva ceva”, spune Lucian Perescu.
În 2022 constructorii au fost nevoiți să facă pauză pentru ca arheologii să poată face căutările necesare. Primăria Timișoara a dat vina pe constructorul care avea datoria de a transforma fosta Dermatologie într-un centru cultural, potrivit expressdebanat.ro.
Potrivit panoului afișat pe fațada clădirii unde se află Secția de Dermatologie a Spitalului Municipal, lucrările, care au început în data de 16.06.2020, ar fi trebuit să fie finalizate în data de 15.06.2022 de către constructorul Constructim S.A.
„Constructorul nu lucrează de ceva vreme, din păcate. Lucrările sunt, în mod evident, mult întârziate, constructorul a dat dovadă de lipsă de seriozitate. Din nou e un constructor ales de fosta administrație. Este un constructor pe care va trebui să îl penalizăm și va trebui să suporte consecințele acestei întârzieri. Pur și simplu este un constructor care nu vrea să lucreze și care caută din metru în metru motive ca să se oprească din lucrări, să sisteze lucrările.
Este evident că nu are capacitatea suficientă să facă lucrările pe care și le-a luat și care profită de orice portiță ca să blocheze orice continuare a lucrărilor. Dacă te-ai prezentat la 10 licitații la Primăria Timișoara, la consiliul județean, la Ministerul Apărării, dar nu ești capabil să faci ce ți-ai asumat că vei face trebuie să suporți consecințele. Nu este normal ca un astfel de constructor să poată să facă lucrul ăsta din nou și din nou. O să exploatăm toate posibilitățile legale pe care le avem în relație cu el. Din păcate, legea românească nu ne permite să penalizăm în timpul execuției.”, transmitea viceprimarul Lațcău în 2022.
Valoarea proiectului de reconversie se ridică la aproape 18 milioane de lei, fără TVA.
Clădirea, care se află pe strada Mărășești, are o suprafață de 4.300 mp și a fost ridicată în periaoda 1744 – 1745. Acolo a funcționat primul Spital Orășenesc Civil de pe teritoriul Imperiului Habsburgic. Clinica de Dermato-Venerologie a Spitalului Municipal din Timișoara și-a desfășurat activitatea în acest sediu până în anul 2015, iar apoi s-a mutat pe strada Daliei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News