Multă lume a început să lucreze de acasă datorită modului în care a evoluat tehnologia informației și telecomunicațiile.
Munca la domiciliu este un lucru din ce în ce mai obișnuit în ultima vreme mai ales din cauza apariției internetului și a modului în care a evoluat tehnologia informației și telecomunicațiile, dar şi a legiferării acestui domeniu. România, însă este departe de a ajunge din urmă Europa la acest capitol.
Statisticile oficiale arată că, 2,8% dintre angajaţii din Uniunea Europeană, cu vârste cuprinse între 15 şi 74 de ani, lucrau mod obişnuit de acasă, cel mai ridicat procent fiind în Luxemburg (10%) iar cel mai scăzut în România (0,3%), Letonia (0,5%), Croaţia (0,8%), Cipru (0,6%) şi Lituania (0,9%).
Deşi suntem în coada Europei la acest capitol, cu mai puţin de 20.000 de angajaţi care lucrează de acasă, datele oficiale indică faptul că, în România, numărul companiilor care oferă angajaţilor posibilitatea de a lucra remote este din ce în ce mai mare şi a cunoscut o adevărată explozie în 2018, după ce conceptul de telemuncă sau muncă de la distanţă a fost legiferat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News