Mahmureala este modul în care organismul ne amintește că am consumat prea mult alcool. Există însă câteva lucruri care pot ameliora efectele nefaste și care sunt dovedite științific.
Fiziologic, mahmureala presupune un cumul de efecte: diaree, oboseală, cefalee, greață și tremur, sunt simptomele clasice. Uneori, tensiunea arterială sistolică (cea mai mare) crește, inima bate mai repede decât în mod normal, iar glandele sudoripare supraproduc - dovadă că răspunsul de „luptă sau fugi” este accelerat. Unii oameni devin sensibili la lumină sau la sunete. Alții suferă o senzație de rotire (vertij).
Cauzele sunt la fel de variate ca și simptomele. Alcoolul este metabolizat în acetaldehidă, o substanță toxică când este în cantități mari. Cu toate acestea, concentrațiile rareori ajung atât de mari, deci nu aceasta este explicația completă.
Consumul de alcool interferează cu activitatea creierului în timpul somnului, astfel încât mahmureala poate fi o formă de privare de somn. Alcoolul deshidratează, dă peste cap hormonii care ne reglează ceasul biologic și poate declanșa, de asemenea, migrene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News