Iată câteva lucruri mai puţin ştiute despre cele mai comune alimente.
Ce nu ştim despre produsele alimentare pe care le consumăm în fiecare zi? Există lucruri mai puţin cunoscute şi interesante despre produsele alimentare la care nu ne-am gândit până acum sau nu le-am bănuit.
Se spune că ouăle pot înlocui carnea, dar este adevărată această afirmaţie? Ouăle de găină sunt foarte utile şi sunt de fapt o celulă foarte mare nefertilizată, compusă din 10% coajă, 30% gălbenuş şi 60% albuş de ou. Două ouă pot înlocui 125 g de carne sau aproximativ o friptură. Dacă nu sunt prezente probleme legate de colesterolul din sânge, pot fi consumate până la opt ouă pe săptămână. Experţii dezvăluie şi o metodă inedită prin care putem afla dacă ouăle pe care le avem în frigider sunt proaspete. Un ou pus într-un vas cu apă va pluti, dacă este vechi. Oul proaspăt rămâne pe fundul vasului. Ouăle pot fi păstrate până la 28 de zile după depunere, la rece.
Probabil că multe persoane nu ştiu, dar roşiile nu sunt legume, ci fructe. Conţin multe substanţe utile pentru sănătate. Există aproximativ 80.000 de tipuri de roşii în lume şi nu toate au culoarea roşie, putând fi negre, verzi, galbene şi portocalii.
Din care parte a cărnii se prepară cele mai gustoase fripturi? Un măcelar francez susţine că partea posterioară a animalului este cea mai fragedă. Cel mai cunoscut la gătit este fileul, care se obţine din spatele animalului. Viţelul are 15 zone diferite din care măcelarii fac fripturi. Frăgezimea sa depinde de cantitatea de colagen din carne, iar gustul depinde de cantitatea de grăsime, scrie Rador.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu