Orban a anunțat data de redeschidere a școlilor

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ludovic Orban a transmis data la care se pot redeschide școlile, în România.

Ludovic Orban a anunțat data la care se pot redeschide școlile, în România.

Premierul a spus, pentru Digi 24: „După 15 mai este posibil să redeschidem școlile pe 20 mai, pe 25 mai, pe 1 iunie. Când ne va permite, pe baza analizelor pe care le avem, contextul epidemiologic".

Ludovic Orban a mai spus că decizia redeschiderii școlilor „depinde de cum evoluează dinamica infectărilor și de reducerea la maxim a oricărui risc pentru elevi și studenți de infectare cu virusul".

Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Când vine vorba despre examenele finale, Orban a spus: „Niciodată nu am luat în calcul să spun amânarea anului școlar sau neorganizarea Examenelor Naționale sau de Bacalaureat. Obiectivul nostru este ca toți elevii să finalizeze acest an școlar. Atingerea acestui obiectiv și modalitățile în care se vor organiza examenele, modalitățile în care vor fi pregătite toate aceste examene sigur că vor depinde de contextul epidemiologic".

„E o variantă în care se pot finaliza toate cursurile și toate orele pe online și chiar examenul să se dea pe online. E posibil să se dea examenul în alte condiții. Sunt și variante graduale de redeschidere a școlilor, fără clase pline", a încheiat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel