Ludovic Orban candidează la funcția de președinte al României din partea Alianței FD+PMP /video

AGERPRES
AGERPRES

Partidul Mișcarea Populară (PMP) și Forța Dreptei au anunțat luni formarea unei alianțe politice liberal-conservatoare, cu scopul de a consolida dreapta politică în România și de a-l susține pe Ludovic Orban, fost premier și lider al Partidului Național Liberal (PNL), la alegerile prezidențiale din 2024.

Decizia a fost luată în cadrul Colegiului Național al PMP și al Consiliului Național al Forței Dreptei, două structuri de conducere care au votat pentru această colaborare politică de anvergură. Eugen Tomac, președintele PMP, a făcut anunțul într-o declarație de presă la Parlament, unde au fost prezenți și reprezentanți ai altor două formațiuni cu care se discută o eventuală colaborare: Partidul Alternativa Dreaptă (PAD) și Partidul Naţional Ţărănesc Maniu Mihalache (PNŢMM).

O alianță deschisă către dreapta autentică

Eugen Tomac a subliniat că toate „forțele oneste de dreapta” sunt invitate să se alăture acestei alianțe politice, criticând PNL-ul pentru asocierea sa cu PSD. „PNL nu se mai poate numi un partid de dreapta din moment ce refuză să se disocieze de PSD”, a afirmat liderul PMP, subliniind că actuala guvernare a compromis ideologia liberală prin parteneriatul cu social-democrații.

Tomac a anunțat, de asemenea, că membrii PMP vor candida pe listele Forța Dreptei la alegerile parlamentare din 2024, marcând astfel o colaborare extinsă între cele două partide în vederea consolidării electoratului de dreapta.

Ludovic Orban, candidat la prezidențiale

Ludovic Orban, prezent la eveniment, a confirmat că va candida la alegerile prezidențiale din 2024, susținut de noua alianță liberal-conservatoare. „Am luat decizia de a candida pentru că o consider o obligație morală pe care o am față de cetățenii români”, a declarat fostul premier.

Orban a criticat PNL-ul pentru lipsa de interes în crearea unei alianțe autentice de dreapta, acuzându-i pe liberali că au trădat principiile dreptei prin participarea la guvernare alături de un „premier socialist”. El a insistat că dreapta politică trebuie să se coalizeze în jurul valorilor autentice liberale și conservatoare, pentru a oferi o alternativă reală electoratului român.

Negocieri în curs cu alte partide de dreapta

Pe lângă PMP și Forța Dreptei, negocierile pentru extinderea alianței continuă cu Partidul Alternativa Dreaptă (PAD) și Partidul Național Țărănesc Maniu Mihalache (PNȚMM), două formațiuni politice care ar putea contribui la unificarea dreptei. Liderii celor două partide au fost prezenți la anunțul oficial, semn al interesului crescut pentru o colaborare politică.

Noua alianță liberal-conservatoare se poziționează ca o forță politică menită să ofere o alternativă la actuala guvernare și să susțină un candidat puternic la alegerile prezidențiale din 2024, într-o perioadă în care scena politică din România este marcată de tensiuni și schimbări profunde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel