Ludovic Orban, despre numirea lui Hellvig la SRI şi momentul când va prelua PNL puterea

Klaus Iohannis și Ludovic Orban
Klaus Iohannis și Ludovic Orban

Ludovic Orban, vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, a vorbit, la emisiunea „Jocuri de Putere”, cu Rareş Bogdan de la Realitatea TV, despre numirea lui Eduard Hellvig la conducerea SRI, dar şi despre înfrângerea liberală la votul pentru CCR şi despre planurile PNL de preluare a puterii.

Ludovic Orban: "În mod evident vom avea mobilizare maximă şi suntem angajaţi în toate negocierile necesare pentru a putea trece la vot propunerea preşedintelui Iohannis. Nu văd niciun motiv pentru care propunerea nu va fi acceptată.

Eduard Hellvig, îl cunosc bine, dar pot fi şi critic, pentru că ne-am aflat şi în tabere diferite, este un democrat convins, un om care filozofic, prin cultură, prin felul de a fi, e ataşat drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului şi eu cred că în fruntea SRI trebuie să avem un democrat convins. E un european veritabil, cunoaşte bine instituţiile europene, are un sistem de relaţii la nivelul politicienilor europeni şi ştie cum funcţionează un astfel de serviciu. E potrivit pentru că în momentul de faţă ne aflăm în faţa unor suspciuni legate de activitatea SRI, a unor dispute în care sunt implicaţi oameni ai SRI şi sunt convins că Hellvig are toate abilităţile necesare pentru ca SRI să fie un pilon al democraţiei şi să corecteze percepţiile greşite care există cu privire la activitatea SRI".

Înfrângerea PNL la Curtea Constituțională în fața PSD

Ludovic Orban, liderul senatorilor PNL, a vorbit şi despre înfrângerea PNL la CCR în faţa coaliţiei aflate la putere.

"S-a construit un sistem putred, bazat pe satisfacerea intereselor personale sau de grup ale unor parlamentari luaţi de la alte partide. Sunt legături greu de rupt, dar complet ilegitime, şi le asigură votul pentru că parlamentarul are nişte interese legate de zona de putere pe care Ponta i le satisface.

Citește și: Klaus Iohannis, SCENARIU SUMBRU pentru politicieni, SCENARIU FERICIT pentru clasa politică



Nu consider votul un insucces. Realitatea e că noi am făcut un progres semnificativ, am început sesiunea cu 59 şi azi avem 73 alături de noi, iar numărul e în creştere. Nu s-a atins numărul şi din motive de absenţă: au lipsit 4 senatori care ar fi votat pentru noi, dar şi un control, pentru că Sârbu s-a uitat cum votează, cu toate că existau cabine de vot. A fost o adevărată vânătoare, dacă era un senator văzut că vorbea cu cineva de la PNL intra pe lista suspecţilor. S-a şi plusat din partea coaliţiei, celor care ar fi putut vota cu noi li s-a oferit mai mult decât le fusese oferit până atunci. Avem 77 de voturi, considerându-i şi pe cei care au lipsit, iar până la majoritate, 85 de voturi, nu mai e aşa mult.

Situaţia la Camera Deputaţilor e mai dificilă: pulverizarea PPD-ului şi a altor parlamentari către coaliţia guvernamentală...e un progres mai lent", a apreciat vicepreşedintele PNL. 

Cum va ajunge PNL la putere

Ludovic Orban a detaliat planul prin care îşi propune PNL să ajungă la putere:

"În 28 februarie vom finaliza planul de Guvernare, care va fi supus unei dezbateri publice. Planul conţine ideile principale din programul lui Iohannis, apoi contribuţiile celor din PNL sau cu o viziune liberală şi planul va fi modificat, în funcţie de criticile constructive. În paralel, o dată cu începerea sesiunii, a început un plan prin care vrem să ni se alăture mai mulţi parlamentari."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel