Lufthansa a anunțat că își lasă pasagerii pe cont propriu.
”Anunț în aeroportul din Frankfurt. Compania Lufthansa își anunță pasagerii că sunt pe cont propriu. Deci dacă ai zbor anulat sau întârziat, descurcă-te singur, pentru ca noi nu mai facem față.
Update: Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean, tace mâlc, probabil e în vacanță. În rest, foarte repede iese pe subiecte de PR, mai ales în România.
Așadar, sfat: sî aveți mai mulți bani la voi pentru toate călătoriile planificate în perioada următoare; nu se știe dacă nu cumva veți avea nevoie de extra buget pentru ceva de genul”, a scris Răzvan Pascu pe pagina sa de socializare.
Pe anunțul Lufthansa din aeroport, publicat de Pascu, le este transmis pasagerilor că ”din cauza multelor anulări de zboruri vă rugăm frumos să vă faceți propriile rezervări pentru continuarea călătoriei cu trenul către un hotel sau spre casele voastre. Reluarea rezervărilor sau rezervările de hotel nu mai pot fi făcute de colegii noștri”.
Deutsche Lufthansa AG anulează un total de 3.100 de zboruri după ce valul de infecţii cu coronavirus a agravat deficitul de personal, creând un haos în industria călătoriilor aviatice din Europa, pe măsură ce perioada crucială a vacanţelor de vară începe, scrie Bloomberg, citat de ZF.
Compania aeriană emblematică a Germaniei a anunţat vineri că va abandona 2.200 de rute interne şi europene în iulie şi august, pe lângă cele 900 de anulări dezvăluite la începutul acestei luni. Aceasta reprezintă aproximativ 4% din capacitatea transportatorului în acea perioadă, potrivit unui purtător de cuvânt. Acţiunile Lufthansa au scăzut cu până la 3,4% la Frankfurt.
Cererea de călătorii a revenit dramatic în Europa odată cu ridicarea restricţiilor. Cu toate acestea, un nou focar de Covid-19 -- deşi mai puţin mortal decât valurile anterioare -- provoacă absenţe tot mai mari de la locurile de muncă, agravând lipsa acută de personal.
Tulburările în creştere ale forţei de muncă, pe măsură ce lucrătorii caută creşteri salariale pentru a ţine pasul cu inflaţia, cresc tensiunile acumulate recent de grevele din cadrul companiilor aeriene, inclusiv în rândul Ryanair Holdings Plc şi British Airways de la IAG SA.
Situaţia actuală aduce cu sine o nouă lovitură pentru industria aviaţiei europene, care a fost printre cele mai afectate în timpul pandemiei, companiile aeriene şi aeroporturile pierzând miliarde de euro după ce virusul a izbucnit în întreaga lume. Transportatorii au redus personalul în timpul crizei de sănătate şi au întârziat să se reconstruiască, îngrijoraţi de rezistenţa vânzărilor de bilete. Citește mai multe AICI.
Potrivit sindicatului spaniol USO, la ora 19:00 (17:00 GMT) au fost anulate nouă zboruri Easyjet şi şase zboruri Ryanair.
Au fost înregistrate întârzieri pentru 54 de zboruri ale companiei britanice şi pentru 277 ale companiei irlandeze.
Aproape 450 de însoţitori de zbor Easyjet au fost chemaţi la grevă vineri, sâmbătă şi duminică, precum şi în zilele de 15, 16, 17, 29, 30 şi 31 iulie. Ei cer o aliniere a condiţiilor de muncă cu restul colegilor din Europa. Vezi continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu