Lui Grindeanu nu-i mai merge. Bugetul pentru CFR Călători, respins de liberalul de la Finanțe

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Bugetul CFR Călători a fost respins de către Ministerul de Finanțe, acum condus de un liberal. 

Ministerul Finanţelor a respins proiectul de buget al CFR Călători trimis de Ministerul Transporturilor, arată Rador.

Ministerul Finanţelor a cerut un plan de redresare eficient, nu cu pierderi estimate de 800 de milioane de lei. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuţ Săvoiu, recunoaşte situaţia şi spune, la Radio România Actualităţi, că va căuta soluţii pentru a respecta solicitările de la Finanţe, arată Rador. 

”Noi avem solicitarea să revizuim bugetul şi să transmitem propuneri de eficientizare şi redresare” a spus Ionuț Săvoiu. 

Rodrigo Maxim, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari, spune că ”Avem nevoie de acel buget pentru a putea avea vagoane şi locomotive, fiindcă mai multe locomotive se defectează decât se repară, că nu au bani de piese de schimb şi toate s-au dublat, triplat faţă de anul anterior şi, practic, rămânem şi fără locomotive şi fără valoare suficiente”. 

Conducerea CFR Călători a fost extrem de controversată în ultimii ani - și nu numai, plecând de la ”prietenul” Simu și ajungând până la Preoteasa. 

Amintim: Simu, omul lui Grindeanu de la conducerea CFR, urmărit penal de DNA: Cum și-ar fi asigurat un loc cald la conducerea CFR - Acuzațiile procurorilor

Se pare că Traian Preoteasa ”se realege director general al CFR Călători pe patru ani”, după cum arată ClubFeroviar, cu ajutorul unei firme care va decide numele directorului general al CFR Călători. Firma ar fi deținută de o persoană din Craiova, localitatea de baștină a lui Preoteasa și ”a fost aleasă de către Direcția de Achiziții a CFR Călători pentru selecția viitorului manager general al companiei pe patru ani conform OUG 109/2011 a guvernanței corporative”. 

Aceeași firmă s-a ales acum câțiva ani cu plângere la DNA din cauza modului în care a făcut selecția la TAROM. 

Te-ar putea interesa și: 

Mister total: De ce au fugit Traian Preoteasa, șeful CFR Călători, și Călin Mitică, patronul TFC și al Remarul 16 Februarie, când au fost surprinși împreună la mall? FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel