Luis Stan, cel care a făcut senzație pe TikTok cu expresia: "Ce draci aveți pe voi?", a vorbit despre rețeta micilor săi.
„Folosim carne tocată de oaie, de vacă și un pic de porcușor. Folosesc și un fel de zeamă de oase, un fel de sos care dă gust la carnea aceasta”, a zis Luis Stan. „Punem foarte puțin bicarbonat de sodiu, apoi sare, piper, cimbru”, a mai zis Luis Stan la Antena 1.
În rândurile de mai jos vă propunem o rețetă delicioasă: Friptură de porc cu roșii și usturoi a la Cezar Osiceanu.
„Friptură de porc cu roșii și usturoi a la Cezar Osiceanu.
Gata cu Crăciunul, gata și cu Revelionul, dar încă nu am intrat în post și din Ghiță cel tăiat de Ignat încă mai avem destule resurse la congelator, așa încât haideți să facem ceva în ciuda zăpezii care nu vrea să vină încă! Deci haideți la treabă! Avem nevoie de:
1. O ceafă de porc sau o pulpă de porc dezosată tăiată felii
2. Mirodenii: curry, piper, boia, busuioc
3. 2 pahare de vin
4. 3-4 căței de usturoi curățați întregi
5. Câteva roșii cherry.
Punem într-o tavă la cuptor feliile de carne, turnam apă peste cât să le acopere și așezăm o folie deasupra, după care punem tava la cuptor la foc potrivit.
Din timp în timp verificăm carnea și o întoarcem pe ambele părți. Când este carnea moale, iar scobitoarea întră ușor în ea, scoatem folia de deasupra, completăm cu vin și mirodenii punând deasupra roșiile și presărând cățeii de usturoi.
După încă 15 minute de stat la cuptor, friptura noastră este gata, mirosul plăcut a umplut casa.
Pentru o garnitură adecvată vă recomand:
Cartofii la tavă a la Cezar Osiceanu
1. 5-6 cartofi albi
2. Câțiva căței de usturoi
3. Mirodenii: busuioc, rozmarin
4. Un pahar de vin alb
5. 2 gălbenușuri de ou.
Care este de fapt secretul acestor cartofi delicioși?
Unul simplu și anume:
Curățăm și tăiem felii potrivit de groase
Fierbem feliile de cartofi și le scoatem într-o sită unde îi lăsăm să se scurgă vreo 5-10 minute
Prăjim ușor apoi feliile și le scoatem să se scurgă pe o bucată de hârtie
Punem feliile de cartofi în tavă și presăram cățeii de usturoi adăugând paharul de vin.
Lăsăm tava la cuptor la foc potrivit circa 10 minute
Scoatem tava și ungem feliile de cartofi cu gălbenușurile de ou bine bătute și mai lăsăm vreo 7-8 minute tot la foc otrăvit
Scoatem tava din cuptor și presăram rozmarinul și busuiocul care vor aduce un miros frumos în farfuriile noastre. Deci poftă mare!”, a transmis pilotul Cezar Osiceanu cititorilor DC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News