Prigojin a anunțat că luptătorii Wagner se întorc la baze pentru „a evita vărsarea de sânge”

Evgheni Prigojin a oprit înaintarea trupelor sale Wagner către Moscova.

Update:

Prigojin confirmă că luptătorii se întorc la baze pentru „a evita vărsarea de sânge”

După cum v-am spus în postarea noastră anterioară, Belarus a anunțat că șeful grupului Wagner a fost de acord să detensioneze situația din Rusia.

Evgheni Prigojin a emis un mesaj audio prin care confirmă că luptătorii săi se întorc la bazele lor pentru „a evita vărsarea de sânge”.

El spune că „a dat ordin să se întoarcă din cauza riscului ca sângele să fie vărsat”.

Știrea inițială

Evgheni Prigojin a fost de acord să detensioneze situația din Rusia, a declarat biroul președintelui belarus Aleksandr Lukașenko, conform SkyNews.

Ca parte a acordului, șeful grupului de mercenari Wagner a declarat că va opri mișcarea luptătorilor săi prin țară, potrivit lui Lukașenko.

CITEȘTE ȘI      -      BREAKING NEWS  Joe Biden, prima mișcare după rebeliunea din Rusia

Anterior, autoritățile ruse au oferit amnistia mercenarilor Wagner care sunt de acord să predea armele, a declarat sâmbătă un parlamentar din Duma de Stat pentru presa de stat rusă TASS.

„Desigur, există șansa de a depune armele și de a evita pedeapsa, iar președintele a vorbit și despre asta”, a declarat pentru TASS șeful Comitetului Dumei de Stat pentru Construcții de Stat, Pavel Krasheninnikov.

„Știm că printre ei sunt mulți oameni care s-au remarcat în operațiunea militară specială și avem respect pentru ei”, a spus el, referindu-se la termenul Rusiei pentru invazia pe scară largă a Ucrainei.

Krasheninnikov a adăugat că Putin „a vorbit într-un mod cuprinzător” despre asta și e esențial ca aceste informații să ajungă la ei.

CITEȘTE ȘI      -      BREAKING NEWS  Zelenski e „sigur“ că Putin a părăsit Moscova. Securitatea flancului estic „depinde” de Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel