Lukașenko se va întâlni din nou cu Vladimir Putin la Moscova. "Starea de spirit a președinților este întotdeauna importantă"

Lukașenko se va întâlni din nou cu Vladimir Putin la Moscova. "Starea de spirit a președinților este întotdeauna importantă" / Foto: Kremlin.ru
Lukașenko se va întâlni din nou cu Vladimir Putin la Moscova. "Starea de spirit a președinților este întotdeauna importantă" / Foto: Kremlin.ru

Lukașenko a anunțat că se va întâlni cu Putin la Moscova pe 24 mai.

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat că se va întâlni miercuri la Moscova cu președintele rus Vladimir Putin. Potrivit BelTA, el a spus acest lucru la Minsk, la o întâlnire cu ambasadorul belarus în Rusia, Dmitri Krutoy, scrie Interfax.

"Așa cum îmi raportează guvernul, ei bine, aproape că nu există probleme (în relațiile cu Rusia - n.r.). Am puțină încredere în asta. Văd din situație că există încă probleme, unele inconsecvențe, uneori birocrație. Cine este de vina pentru acest lucru? Pentru ca atunci când ne vom întâlni poimâine la Moscova, eu și președintele rus Putin, să putem discuta și rezolva acele probleme care nu ar trebui să fie deloc în relațiile noastre”, a spus președintele din  Belarus.

De ce Lukașenko se întâlnește atât de des cu Vladimir Putin

Potrivit lui Lukașenko, întâlnirile sale frecvente cu Putin sunt menite să înlăture probleme ale relațiilor bilaterale.

"Dar acest lucru (întâlnirile frecvente - n.r.) nu înseamnă să ne uităm unul la altul. Deși acest lucru este important, starea de spirit a președinților este întotdeauna importantă. Dar, cu toate acestea, am încercat să ajutăm guvernele, să dezlegăm niște noduri, inclusiv pe tine ", i-a spus Lukașenko ambasadorului.

Cei doi lideri vor discuta și despre implementarea programelor sindicale, a adăugat Lukașenko.

"Vorbim mult despre asta. Dar pe mine mă interesează mai mult programele specifice aici. Așa cum le spuneam noi, înlocuirea importurilor și așa mai departe. Amintiți-vă, Rusia era gata să aloce până la 1,5 miliarde de dolari. Și eu sunt sigur că acum nu refuză, dacă undeva au subcreditat până la această sumă. Am fost gata să alocăm fonduri, resurse de credit pentru a înlocui acele zone care au fost expuse după retragerea americanilor și a Occidentului în ansamblu, de alte țări neprietenoase de pe piețele noastre", a spus președintele Belarusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel