Lukașenko vrea să înarmeze pompierii din Belarus: Ei vor apăra acest pământ!

Lukașenko vrea să înarmeze pompierii din Belarus: Ei vor apăra acest pământ!
Lukașenko vrea să înarmeze pompierii din Belarus: Ei vor apăra acest pământ!

Alexandr Lukașenko, președintele Belarusului, spune că, în cazul unui conflict, îi va înarma inclusiv pe pompieri.

Pompierii din Belarus vor fi înarmați, anunță liderul de la Minsk, Alexandr Lukașenko. Președintele a declarat în cadrul unei ședințe că, în cazul unui conflict, cei mai puternici și de încredere angajați nu trebuie doar să stingă incendiile.

"Pompierii fac parte din trecut. Fără pompieri! Ei sunt salvatori și au a doua funcție - oameni înarmați care, în eventualitatea unei situații excepționale, vor apăra acest pământ. Pentru asta ei trebuie să aibă arme. De care? Pistoale, arme automate, mitraliere, lansatoare de grenade? Cred că da", a menționat Lukașenko.

Lukașenko a spus că pentru o țară mică cum este Belarus, numărul forțelor armate ar trebui să fie de 65 de mii, dar nu de 200-300 de mii. Prin urmare, în caz de necesitate, angajații Ministerului Situațiilor Excepționale vor fi implicați la fel ca armata. Lukașenko a declarat anterior că Belarus va sprijini Federația Rusă în cazul unui conflict. Belarus desfășoară în perioada 10-20 februarie, exercițiile militare de comun cu Rusia, ceea ce a stârnit îngrijorarea Ucrainei și a statelor europene vecine, scrie Publika.

Aleksandr Lukaşenko: Putin mi-a promis rang de colonel în armata rusă

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a afirmat într-un interviu că omologul său rus Vladimir Putin i-a promis să-i acorde rang de colonel în armata rusă.

'Putin este colonel şi mi-a promis că mă va face şi pe mine colonel, dar nu a făcut-o încă', s-a plâns Lukaşenko în interviul acordat duminică lui Vladimir Soloviov, un jurnalist rus considerat una din portavocile Kremlinului, conform AFP, RIA Novosti și Agerpres.

"Nu-mi pot agăţa singur steaua de general"

'Am grad de locotenent colonel. Nu-mi pot agăţa singur steaua de generalisim sau de general', a spus el în interviul difuzat de canalul de YouTube Soloviov Live, din care au fost preluate fragmente de postul public al televiziunii ruse Rossia-1.

'Dacă a promis, să o facă!', a insistat el, potrivit unui videoclip difuzat duminică de un cont Telegram având legătură cu preşedinţia de la Minsk.

Jurnalistul, în hohote de râs, încearcă să pună la îndoială veridicitatea afirmaţiilor lui Lukaşenko care insistă şi gesticulează, spunând că promisiunea lui Putin - fost colonel KGB - a fost să-l facă colonel în 'armata rusă' ori în 'armata sovietică'.

Argumentul că 'doi colonei s-ar afla atunci în fruntea Rusiei şi Belarus', nu l-a descurajat pe liderul belarus: 'Îi vom acorda apoi gradul de general lui Putin!', a spus el.

În interviul pentru Vladimir Soloviov, el nu explică în niciun moment contextul în care i-a fost făcută promisiunea de avansare militară de către liderul rus.

Când jurnalistul remarcă faptul că este dificil pentru preşedintele unui stat independent să fie ofiţer în armata altei ţări, Lukaşenko îi răspunde: 'E problema mea, nu a dumitale!' (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel