Lula, din nou la cârma Braziliei, după 12 ani. Polițiștii, atenți să evite un nou 6 ianuarie 2021

Președintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva
Președintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva

Președintele Lula a fost reînvestit în funcție în 1 ianuarie 2023.

Luiz Inacio Lula da Silva a depus jurământul de președinte al Braziliei pentru cel de-al treilea mandat, transmite BBC. Experimentatul politician de stânga a condus țara între 2003 și 2010 și l-a învins pe extremistul Jair Bolsonaro în octombrie 2022.

Învățând din lecția din Statele Unite (n.r., evenimentele din 6 ianuarie 2021), forțele de ordine au împânzit zona evenimentului în caz că susținătorii fostului președinte încercau să întrerupă ceremonia. Bolsonaro nu a participat, acesta părăsind țara cu câteva zile înainte. Mutarea a fost una sfidătoare, fiindcă de obicei fostul președinte preda ștafeta celui ales.

Peste 60 de artiști, printre care și legendarul Martinho da Vila, vor susține un concert organizat pe două scene imense, intitulat „Lulapalooza”. „Iubirea a învins ura”, se arăta pe o pancartă ținută de un bărbat îmbrăcat ca noul președinte. „Brazilia avea nevoie de această schimbare, de această transformare”, a spus un altul.

Într-o schimbare majoră față de administrația de dinainte, Marina Silva a fost repusă în funcția de ministru al Mediului și Climei. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute activiste de mediu din țară și are ca țintă conservarea Pădurii Amazoniene până în 2030.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel