Am mai discutat despre problematica nativitlor digital și în alte articole pe performante.ro. Ne aflăm în fața unei lumi noi, o lume pe care părinții nu par să o mai înțeleagă, o lume care le „oferă" profesorilor provocări la care nu sunt (încă) pregătiți să le facă față, subliniază profesorul doctor Ion-Ovidiu Pânișoară, Director, Departamentul de Formare a Profesorilor, la Universitatea din București.
O lume „liberă" (în spațiul virtual poți să faci aproape orice sau poți să iei ce chip/personalitate/rol îți place) care conduce la ceea ce Bugeja (apud Selwyn, 2009) numea o cultură a lipsei de respect între tineri și instituțiile formale (și dintre acestea face parte atât familia cât și școala).
Lucrurile nu sunt deloc simple și – ceea ce este și mai îngrijorător – problemele sunt în creștere și nu în scădere. Așa cum am atras deja atenția Hogan (apud Summers, 2014) ne atenționa că trebuie să ajungem la „o dietă media sănătoasă".
Mai bine zis, așa cum omul modern trebuie să se abțină de la multe lucruri care îi fac rău (fumatul, consumul de alcool, zahăr, grăsimi etc. – lucru care-i este reamintit, de altfel, în toate mesajele transmise de către autorități prin intermediul mass media) tot la fel trebuie să consume cu moderație și tehnologia. De ce trebuie să devinem chiar drastici în această privință?
Vezi mai mult pe performante.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News