Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, de ce aprinderea luminilor de întâlnire în trafic este extrem de importantă pentru evitarea unor accidente.
"Dacă tot aprindem luminile şi vrem să învârtim acel comutator de lângă volan, hai să îl învârtim până la capăt. Pentru că dacă învârtim doar până la jumătate şi se aprind poziţiile, acele becuri care nu se văd, mai bine nu ne obosim. Trebuie să aprindem faza de întâlnire, care e şi obligatorie în afara localităţii.
Din păcate, nu e obligatorie peste tot. Nu înţeleg de ce legiuitorul are atâtea rezerve în a ne obliga să fim sănătoşi pe drumuri. Ar fi bine să fie aprinse luminile şi în oraş, mai ales pe ceaţă, ninsoare, ploaie, când vizibilitatea e mai mică. O maşină cu farurile aprinse ziua va fi remarcată cu 3 secunde înaintea unei maşini fără faruri aprinse. Ca să înţelegem ce înseamnă asta, o maşină care circulă cu 100 km/h parcurge 27 de metri pe secundă. În localitate, teoretic nu mergi cu 100 la oră, dar e bine să fii vizibil.
Când toţi merg cu lumini aprinse şi unul singur merge fără, ochiul şoferului care vrea să depăşească se formează instinctiv să aprecieze distanţa la care se află maşinile de pe sens opus în funcţie de lumini. Astfel, o maşină care nu are farurile aprinse poate fi percepută ca fiind la o distanţă mai mare decât în realitate sau poate să nu fie văzută deloc.", a explicat Titi Aur pentru DC NEWS.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News