Luminiţa Odobescu a primit la Kiev Ordinul Prinţului Iaroslav cel Înţelept - Foto

Luminiţa Odobescu a primit la Kiev Ordinul Prinţului Iaroslav cel Înţelept / Foto: Agerpres
Luminiţa Odobescu a primit la Kiev Ordinul Prinţului Iaroslav cel Înţelept / Foto: Agerpres

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a primit la Kiev Ordinul Prinţului Iaroslav cel Înţelept.

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a primit luni, la Kiev, Ordinul Prinţului Iaroslav cel Înţelept, din partea preşedintelui Volodimir Zelenski, transmite Agerpres. Ea este prezentă la reuniunea informală a miniştrilor de Externe din Uniunea Europeană.

"Sunt extrem de onorată să primesc Ordinul Prinţului Iaroslav cel Înţelept din partea preşedintelui Zelenski. Rămân profund dedicată să muncesc neobosit, în contextul în care Ministerul Afacerilor Externe român promovează viitorul european şi euroatlantic al Ucrainei", a scris ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, pe Twitter. 

Ce este Ordinul Prinţului Iaroslav cel Înţelept

Ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept (în ucraineană: Орден князя Ярослава Мудрого) este una dintre cele mai înalte decorații civile din Ucraina. Acest ordin a fost înființat în 1995 și este numit după Prințul Iaroslav cel Înțelept, un conducător important al Rusiei Kievene în secolul al XI-lea, cunoscut pentru contribuțiile sale la dezvoltarea culturii și educației, potrivit ChatGPT.

Ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept este acordat de către președintele Ucrainei pentru merite deosebite în domeniile culturii, științei, artei, educației, activității sociale, precum și pentru contribuții semnificative la dezvoltarea statului și consolidarea independenței Ucrainei. Acesta este împărțit în mai multe clase sau grade, iar beneficiarii includ atât cetățeni ucraineni, cât și personalități străine care au avut un impact semnificativ în Ucraina.

Fiecare clasă a ordinului are propriile criterii și cerințe specifice pentru acordare. Ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept este considerat o distincție deosebit de onorantă și este acordat persoanelor care au adus contribuții semnificative la dezvoltarea țării și la promovarea valorilor culturale și sociale ale Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel