Luna a fost contaminată cu viață terestră

Tardigradele sunt cunoscute și sub numele de „urşi de apă"
Tardigradele sunt cunoscute și sub numele de „urşi de apă"

În luna aprilie, 2019, sonda spaţială israeliană Beresheet s-a prăbuşit pe suprafaţa Lunii, aceasta lăsând în urmă fragmentele sale deteriorate şi, mai important, câteva mii de tardigrade, notează Futurism, preluat de Mediafax.

Tardigradele sunt cunoscute și  sub numele de „urşi de apă", fiind   considerate a fi cele mai rezistente animale de pe planetă, oamenii de ştiinţă descoperidu-le la 4.000 pe metri adâncime sau în Munţii Himalaya. Unele rapoarte arată că aceştia trăiesc chiar şi pe exteriorul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Asta ar putea însemna că, tehnic, există viaţă pe Lună, precizarea fiind că oamenii au pus-o acolo.

Oamenii de ştiinţă care au pus aceşti urşi de apă la bordului sondei Beresheet au dehidratat în prealabil aceste organisme, dar din cauza capacităţilor de supravieţuire, acestea ar putea să mai poată reveni la viaţă chiar şi după ani de la această procedură.

Cercetătorii explică faptul că tardigradele ar putea să reziste la temperaturi care să atingă -165 de grade Celsius fără a mai fi deshidratate. Vestea bună pentru aceste animale microscopice este că cea mai mică temperatură înregistrată pe suprafaţa Lunii de către misunea chinezească Chang'e-4 a fost de doar -147 grade Celsius.

Concluzia  este că, indiferent de perioada pe care se poate întinde supravieţuirea tardigradelor, în acest moment există viaţă pe Lună.

Vezi și: Imagini spectaculoase cu Pământul văzut din spațiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel