Luna februarie a adus cele mai mari pierderi zilnice pentru Rusia - Serviciul de Informații Britanic

Marea Britanie a impus sancțiuni băncilor rusești. Lista afaceriștilor INTERZIȘI în Regatul Unit / Foto: Pixabay, de Dean Moriarty
Marea Britanie a impus sancțiuni băncilor rusești. Lista afaceriștilor INTERZIȘI în Regatul Unit / Foto: Pixabay, de Dean Moriarty

Conform agenției, în februarie, în medie, forțele rusești pierdeau 983 de persoane pe zi.

Potrivit Serviciului de Informații al Apărării Regatului Unit, numărul mediu zilnic de victime rusești (ucise și rănite) în Ucraina în februarie 2024 a fost cel mai mare de la începutul războiului în întregime.

Citește și: Un atac ucrainean închide Podul Crimeei după ce strategia a fost divulgată în presa rusă

Aceștia confirmă că Federația Rusă a pierdut probabil peste 355.000 de militari uciși și răniți de la începutul invaziei în întregime a Ucrainei.

Conform sondajului, creșterea pierderilor medii zilnice se datorează aproape cu siguranță angajamentului Rusiei într-un război de uzură masiv.

"Deși costisitor în ceea ce privește viețile umane, efectul rezultat a crescut presiunea asupra pozițiilor Ucrainei de-a lungul frontului", a adăugat Serviciul de Informații al Apărării Regatului Unit, notează și Pravda.

Cu o zi înainte, Serviciul de Informații al Apărării Regatului Unit a evaluat că, o săptămână după pierderea celui de-al doilea avion de detecție radar de lungă rază A-50U, Rusia a încetat cel mai probabil zborurile acestui avion pentru a susține operațiunile în Ucraina.

Anterior, au sugerat că eforturile militare și industriale ale Rusiei nu pot satisface pe deplin necesitățile războiului său împotriva Ucrainei, dar va putea menține superioritatea în acest an.

Înainte de aceasta, serviciul de informații al Regatului Unit a declarat că Rusia încearcă acum să profite de faptul că, după pierderea orașului Avdiivka, forțele ucrainene nu au poziții defensive bine fortificate în care să se retragă.

Citește și: ISW: Rusia este pregătită să riște pierderi în aviație pentru a avansa în direcția Avdiivka

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel