Luna plină afectează modul de funcționare al organismului uman, este rezultatul unor cercetări efectuate în diverse centre universitare cu renume din lume.
Corpul uman resimte această fază lunară nu doar la nivel de biortim, ci și la nivel hormonal, scrie lyla.ro.
Astfel:
- În urma unui studiu realizat în urmă cu doi ani, s-a constatat că Luna plină afectează gradul de vindecare al operațiilor, mai precis, persoanele care se operează în timp ce este Lună plină se recuperează mai ușor.
- Luna plină afectează somnul, deoarece influențează producerea hormonului responsabil cu inducerea acstei stări: melatonina. Cercetătorii au concluziont că atât cu câteva zile înainte de Luna plină, cât și în timpul fenomenului, precum și câteva zile după, oamenii dorm mai puțin adânc, adorm mai greu și se odihnesc mai puțin.
- Luna plină afectează și ciclul menstrual. În urma studiilor efectuate, s-a arătat că multe dintre femei sunt la menstruație în perioada în care Luna este plină. Acest lucru se întâmplă frecvent, deoarece fazele Lunii au loc la 29 de zile, iar ciclul menstrual la 28-30 de zile.
Luna plină este faza lunară care apare atunci când Luna văzută de pe Pământ apare complet luminată de Soare.
Un fenomen astronomic inedit, denumit "Lună albastră", se va produce în noaptea de vineri, 31 iulie, spre sâmbătă, 1 august 2015, caracterizat prin includerea a două nopți cu Lună plină în cursul unei singure luni calendaristice.
Luna va atinge faza maximă vineri, după ce a mai atins această etapă şi pe data de 2 iulie. Fenomenul va mai fi înregistrat abia în anul 2018, pe 31 ianuarie, iar, ulterior, în 2037.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News