"Lunaticul de Putin nu va putea lansa arme nucleare". Explicația unui fost general american

"Lunaticul de Putin nu va putea lansa arme nucleare". Explicația unui fost general american / Foto: Kremlin.ru
"Lunaticul de Putin nu va putea lansa arme nucleare". Explicația unui fost general american / Foto: Kremlin.ru

Un fost general american spune că Vladimir Putin nu va putea lansa arme nucleare.

Vladimir Putin ar putea fi dejucat în încercarea sa de a lansa o rachetă nucleară de către propriii săi lideri din armata rusă, susțin foști șefi militari americani, scrie The Sun.

Rusia insistă cu amenințarea cu arme nucleare din cauza eșecurilor înregistrate în războiul din Ucraina, dar doi foști șefi militari occidentali sunt de părere că nu va ajunge niciodată atât de departe. Putin probabil că va fi oprit de la o mișcare atât de nebună de către propriul său lanț de comandă.

Cine l-ar putea opri pe Vladimir Putin



Generalul american Ben Hodges crede că ordinele liderului de la Kremlin ar putea fi răsturnate de minți mai calculate. Punctul său de vedere este împărtășit de ofițerul în retragere al armatei britanice, colonelul Richard Kemp, care a spus că Putin "ar avea o problemă". Cu cât curajoșii ucraineni înregistrează mai multe victorii, cu atât Putin se confruntă cu mai multe probleme deoarece propriul său viitor este acum legat de succesul sau eșecul războiului.

Una dintre opțiunile finale care au rămas în arsenalul său este să dezlănțuie o armă nucleară, fie ca lansare de probă, fie folosită într-un cadru tactic pe câmpul de luptă.

Explozia unei bombe nucleare în timp de război nu a avut loc de când americanii au aruncat două bombe asupra japonezilor pentru a pune capăt celui de-al Doilea Război Mondial. Națiunile occidentale ar putea fi atrase astfel în război, sporind și mai mult perspectiva ca agresiunea lui Putin să se transforme Al Treilea Război Mondial. Totuși, în timp ce președintele rus devine din ce în ce mai paranoic și deconectat ar putea căuta să apese butonul nuclear, dar există generali care l-ar putea confrunta.

Ce ar avea de câștigat Vladimir Putin dacă ar lansa o rachetă nucleară

Atât generalul Hodges, cât și colonelul Kemp au fost de acord că există foarte puține avantaje de câștigat pe câmpul de luptă prin folosirea unei arme nucleare tactice - arme cu randament redus concepute pentru a fi folosite în prima linie. Și, deși probabil ar avea un impact psihologic asupra omenirii, ar servi pur și simplu la acutizarea condamnării internaționale împotriva lui și a creșterea sprijinului suplimentar pentru ucraineni.

Atacurile nucleare rusești trebuie să fie aprobate oficial de Putin, care folosește o servietă mică cunoscută sub numele de "The Cheget". Cu toate acestea, valiza nu conține un buton de lansare, ci transmite ordine de lansare către Statul Major. Și apoi acest grup de ofițeri superiori, condus de generalul Valery Gerasimov, trebuie să facă aranjamentele pentru atacul nuclear.

Ei transmit coduri de autorizare comandanților individuali de arme. Deci, există mai multe niveluri de ordine militară de care Putin trebuie să treacă înainte de lansarea armelor nucleare. Generalul Hodges a declarat pentru The Sun Online: "Ceea ce văd este că rușii se gândesc, "Ce avantaj avem? Nici unul".

Kremlinul amenință Ucraina cu arme nucleare. Rusia susţine că umbrela sa nucleară acoperă şi teritoriile ucrainene recent anexate

Cele patru regiuni ale Ucrainei pe care Rusia le-a anexat în ultimele săptămâni se află sub protecţia arsenalului nuclear al Rusiei, a transmis marţi Kremlinul, potrivit Reuters.

Într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat în acest sens: 'Aceste teritorii sunt părţi inalienabile ale Federaţiei Ruse şi securitatea lor este asigurată la acelaşi nivel ca restul teritoriului Rusiei'.

Preşedintele rus Vladimir Putin a proclamat la 30 septembrie anexarea a patru regiuni ucrainene Doneţk, Lugansk (în est), Herson şi Zaporojie (sud), ce reprezintă în jur de 18% din teritoriul Ucrainei, în urma aşa-ziselor referendumuri prin care Moscova a încercat să atribuie o bază legală anexării lor, prin încălcarea dreptului internaţional. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel