Poliția italiană a folosit gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestanților din Napoli, Torino și Milano. În plină pandemie, când este foarte posibil ca unii dintre protestatari să fie purtători asimptomatici de COVID. De asemenea, există riscul ca virusul, aflat în aer sau pe suprafețe metalice din zona protestelor, să vină în contact cu gazul lacrimogen.
Publicitate
Știe oare acest lucru și Raul Pătrașcu, ”tânărul cercetător care s-a întors în România, după ce a absolvit Universitatea Yale şi a lucrat în unul din cele mai cunoscute spitale din Statele Unite şi pe Wall Street”? Întreb fiindcă, după protestul din 10 august, chimistul român a avertizat că substanțele folosite de jandarmi au efect de modificare a ADN-ului, potrivit Digi24.ro.
N-ar trebui ca savanții din România să avertizeze autoritățile din Italia, ba chiar și Comisia Europeană, acum, când manifestanții împotriva restricțiilor sunt dispersați cu gaze lacrimogene de la Paris la Torino și Berlin, de la Napoli la Bruxelles? Dacă aceste gaze modifică ADN-ul uman, nu ar putea ele modifica și ARN-ul viral?
O mutație care să facă virusul și mai agresiv ar arunca omenirea în haos. Evident, este la fel posibil ca mutațiile induse de gazul jandarmilor să scadă agresivitatea COVID. Dar cine e dispus să-și asume riscul? N-ar trebui, mai întâi, efectuate experimente în laborator, studii etc. Dacă vaccinul inventat pe malul Begăi nu a prea avut noroc, poate e validată ipoteza lansată după mitingul din Piața Victoriei de către tânărul cercetător, ajuns astăzi director liberal la Spitalul Județean din Timișoara. Și învingem virusul prin gazare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu