Urmărește emisiunea live


Lupta împotriva criptomonedelor se intensifică: FMI vrea o platformă pentru monedele digitale ale băncilor centrale, care să înlocuiască piața speculativă

Foto Pexels
Foto Pexels

Fondul Monetar Internațional (FMI) lucrează la o platformă pentru monedele digitale ale băncilor centrale (CDBC) pentru a permite tranzacțiile între țări, a declarat luni directorul general al FMI, Kristalina Georgieva.

 

Alegeri prezidentiale 2024

„CBDC-urile nu ar trebui să fie fragmentate... Pentru a avea tranzacții mai eficiente și mai echitabile avem nevoie de sisteme care conectează țările: avem nevoie de interoperabilitate”, a declarat Georgieva la o conferință la care au participat băncile centrale africane la Rabat, Maroc.

„Din acest motiv, la FMI, lucrăm la conceptul unei platforme globale CBDC”, a spus ea.

FMI dorește ca băncile centrale să convină asupra unui cadru comun de reglementare pentru monedele digitale care să permită interoperabilitatea globală. Eșecul de a conveni asupra unei platforme comune ar crea un vid care ar fi probabil umplut de criptomonede, a spus ea.

O CBDC este o monedă digitală controlată de banca centrală, în timp ce criptomonedele sunt aproape întotdeauna descentralizate.

Deja 114 bănci centrale se află într-un anumit stadiu al explorării CBDC, „cu aproximativ 10 trecând deja linia de sosire”, a spus ea.

„Dacă țările dezvoltă CDBC-uri doar pentru desfășurare internă, le subutilizam capacitatea”, a adăugat ea.

CBDC-urile ar putea contribui, de asemenea, la promovarea incluziunii financiare și la reducerea remitențelor, a spus ea, menționând că costul mediu al transferurilor de bani este de 6,3%, în valoare de 44 de miliarde de dolari anual.

Georgieva a subliniat că CBDC-urile ar trebui să fie susținute de active și a adăugat că criptomonedele sunt o oportunitate de investiție atunci când sunt susținute de active, dar atunci când nu sunt, ele reprezintă doar o „investiție speculativă”.

Vezi și: Binance, cea mai mare platformă de tranzacţii cu criptomonede, dată în judecată. Ar fi învăţat clienţii VIP să evite legile americane

Binance, cea mai mare platformă de tranzacţii cu criptomonede, a fost dată în judecată de autorităţile federale din SUA. Compania este acuzată de acţiuni ilegale şi de tranzacţii dubioase cu banii clienţilor. 

Comisia pentru Valori Mobiliare și Bursă (SEC), principalul organism de reglementare al Wall Street-ului, susține că compania a acționat într-un "dispreț flagrant" față de legile americane privind valorile mobiliare. CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, cunoscut sub numele de CZ, se numără printre cei acuzaţi de aceste acţiuni. 

"Prin cele 13 acuzații, susținem că Zhao și entitățile Binance s-au angajat într-o rețea extinsă de înșelăciuni, conflicte de interese, lipsă de dezvăluire și evaziune calculată a legii", a declarat președintele SEC, Gary Gensler, într-un comunicat citat de CNN. 

SEC mai susține că Zhao și Binance au amestecat activele clienților și chiar le-au redirecționat către o entitate controlată de Zhao. Conform cererii adresate instanţei, Zhao şi compania sa, Binance, au încălcat cu bună ştiinţă legile americane. 

"CCO-ul Binance a recunoscut fără menajamente în fața unui alt ofițer de conformitate al Binance în decembrie 2018, 'operăm ca un schimb de valori mobiliare neautorizat în Statele Unite, băiatule'", se arată în plângere, referindu-se la ofițerul de conformitate al companiei.

VEZI CONTINUAREA AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel