Lupte JO 2024: Cătălina Axente, traumatism la cervicală. A fost transportată la spital - "Semnele motrice sunt OK, nervii funcţionează"

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Cătălina Axente, luptătoare accidentată sâmbătă în optimile de finală la categoria 76 kg, a suferit un traumatism cervical și a fost transportată de urgență la spital. Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a afirmat că sportivei i s-au făcut primele teste medicale şi că semnele motrice erau în parametri, nervii funcţionând.

"Are un traumatism la cervicală, dar îşi mişcă degetele, picioarele... Mergem la spital", a declarat medicul Dan Tănase.

Axente a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce adversara ei, americanca Kennedy Alexis Blades, a aruncat-o pe spate, iar românca s-a lovit dur în zona cervicală.

Medicii i-au acordat primele îngrijiri pe saltea şi i-au imobilizat gâtul cu un guler. Sportiva română a fost conştientă, dar a părăsit sala pe targă şi în aplauzele publicului.

Luptătoarea română Cătălina Axente a fost învinsă de sportiva americană Kennedy Alexis Blades, sâmbătă, în optimile de finală ale categoriei 76 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cătălina Axente (28 ani), dublă medaliată cu bronz la Europene (2020, 2023), pierdut înainte de limită în faţa unei sportive de doar 20 de ani (0-11).

România a participat cu cinci luptători la JO 2024, dar niciunul nu a ajuns în lupta pentru medalii.

România a obţinut ultima sa medalie olimpică la lupte în 2016, la Rio, prin sportivul naturalizat de origine rusă Albert Saritov, potrivit Agerpres.

Cătălina Axente, originară din Galați, a obținut două medalii de bronz la Campionatele Europene, una la categoria 72 kg în 2020, la Roma, și alta la categoria 76 kg în 2023, la Zagreb. De asemenea, s-a clasat pe locul trei la competițiile continentale de tineret din 2018, organizate la Istanbul. Biletul pentru Jocurile Olimpice de la Paris a fost câștigat în urma turneului mondial de calificare desfășurat la Istanbul între 9 și 12 mai, notează GSP.

"Se întâmplă în sportul nostru şi astfel de incidente. Am stat să mă asigur că nu este foarte grav"

Răzvan Pîrcălabu, președintele Federației Române de Lupte, a furnizat detalii despre accidentarea suferită de Cătălina Axente, menționând că sportiva resimte o durere intensă la omoplatul drept.

"Se întâmplă în sportul nostru şi astfel de incidente. Am stat să mă asigur că nu este foarte grav. În primă fază nu are nicio fractură la coloană, i s-au făcut primele teste şi semnele motrice sunt OK. Nervii funcţionează. A plecat la spital pentru investigaţii, este toată echipa medicală de la COSR cu Cătălina, aşa că nu ne facem griji. Domnii doctori sunt acolo şi asistă la toate investigaţiile. Ea acuză o durere foarte mare în spate la omoplatul drept şi când respiră se propagă durerea în sus spre cervicală. Va fi bine, staţi liniştiţi, Cătălina este puternică şi va fi bine", a declarat Pîrcălabu.

El a precizat că adversara româncei, americanca Kennedy Alexis Blades are şanse să ajungă în finală, Axente putând ajunge astfel în recalificări, dar nu se mai pune problema ca ea să concureze.

"Cu siguranţă americanca va ajunge în finală, din calculele noastre ştiam că o va învinge pe Cătălina. Ştiam că este o nucă foarte tare, dar bineînţeles că nu de maniera asta. Cred că o să ajungă în finală pentru că este foarte bună. Şi o trăgea în recalificări pe Cătălina, avea o şansă bună, dar asta este, în sportul nostru se întâmplă şi lucruri din acestea", a spus Pîrcălabu.

Preşedintele FRL regretă faptul că luptătorii români nu au reuşit obţinerea unei medalii olimpice, aşa cum prevedea obiectivul federaţiei.

"Practic turneul de lupte s-a încheiat şi pentru Cătălina şi pentru ceilalţi luptători, din păcate, fără medalie pentru Federaţia Română de Lupte la aceste Jocuri Olimpice. Faptul că am avut cinci luptători calificaţi aici nu este un lucru uşor, sunt federaţii şi ţări cu bugete mult mai mari şi cu investiţii mult mai mari care nu au avut cinci luptători calificaţi, dar asta nu ne va absolvi de faptul că nu am avut o medalie. Noi am venit aici să obţinem minim o medalie, asta este. Vom merge acasă, vom analiza, vom vedea unde am greşit, unde trebuie să îmbunătăţim, unde trebuie să acţionăm. Şi cu siguranţă va veni soarele şi pentru luptele româneşti", a adăugat Răzvan Pîrcălabu, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel