Luptele se intensifică în nordul Fâşiei Gaza. Biden l-a sunat pe Netanyahu

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Luptele între trupele israeliene şi extremiştii Hamas se intensifică în nordul Fâşiei Gaza. În acest context, preşedintele american Joe Biden a avut o discuţie telefonică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. 

Israelul a continuat luptele cu militanţii Hamas în căutarea controlului zonei de nord a Fâşiei Gaza după ce Consiliul de Securitate al ONU a cerut mai multe ajutoare pentru enclava palestiniană. 

Fum negru gros a putut fi observat deasupra oraşului Jabalia, iar rezidenţii au raportat mai multe bombardamente aeriene şi focuri de tanc trase de armata israeliană, care se pare că a pătruns şi mai adânc în oraş. 

Aripa armată a Hasam Al Qassam spune că a distrus cinci tancuri israeliene, rănind şi ucigând echipajul, însă aceste informaţii nu au putut fi verificate independent, transmite Reuters. 

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a declarat vineri că forţele israeliene au preluat aproape în întregime controlul asupra nordului Fâşiei Gaza şi se pregătesc să îşi extindă operaţiunile terestre în alte regiuni ale Fâşiei. 

Preşedintele american Joe Biden a discutat situaţia cu premierul israelian Benjamin Netanyahu sâmbătă, conform unui comunicat transmis de Casa Albă. Principalul aliat al Israelului a anunţat că îşi va continua sprijinul, dar şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la numărul tot mai mare de victime, precum şi la criza umanitară din Gaza. 

Armata israeliană a publicat un material video care arată noi tuneluri Hamas descoperite în zona Issa. Conform IDF, tunelurile şi infrastructura militară Hamas sunt în zone civile, pentru ca nevinovaţii să fie folosiţi drept scuturi umane. 

Cel puţin 201 palestinieni au fost ucişi în ultimele 24 de ore, lucru care a dus numărul victimelor la 20.258 în ultimele 11 săptămâni. De asemenea, se crede că alte câteva mii de trupuri sunt prinse sub dărâmâturi. 

Armata israeliană a transmis că 146 de soldaţi IDF au fost ucişi de la lansarea operaţiunii terestre, pe 20 octombrie. "Vom continua să presăm, pentru fiecare soldat căzut. Până când Hamas este eliminat. Până când ostaticii sunt eliberaţi", a transmis Israel Katz, ministrul israelian al Energiei, membru în cabinetul de securitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel