Fonduri de peste 50 de milioane de euro, 130 de cercetători care urmează să fie angajați în următorii 5 ani într-un proiect ce se va realiza la Milano, Italia.
Este noul Smart Eyewear Lab născut din colaborarea dintre EssilorLuxottica și Politehnica din Milano.
”Într-un scenariu global, o investiție de 50 de milioane cu siguranță nu este suficientă”, spune CEO al EssilorLuxottica, Francesco Milleri.
”Dar întregul grup este în spatele ei, cu peste 30 de centre de cercetare în toată lumea și parteneri importanți, în primul rând Meta. Sinergiile pe care le-am putea dezvolta sunt potențial imense, chiar dacă din punct de vedere comercial este dificil să facem o prognoză”, a mai declarat acesta.
”Colaborăm cu centrele de cercetare din Menlo Park pentru dezvoltarea realității augmentate”, explică Federico Buffa, directorul sectorului de cercetare și dezvoltare.
”În anii următori, vom avea o transpunere a conținutului digital de la smartphone-uri la ochelari, dar acest lucru nu trebuie să se întâmple în detrimentul portabilității și al esteticii și aici este fundamentală expertiza noastră. Cea mai mare provocare este miniaturizarea componentelor”, a mai explicat Federico Buffa.
La Milano, cercetările vor concentra însă pe trei aspecte fundamentale: eye tracking, adică abilitatea pe care o vor avea dispozitivele de a urmări privirea purtătorului, apoi camera și senzorii, cu algoritmii relativi deoarece dispozitivul se adaptează la mediul din jurul nostru, potrivit unui articol publicat de Repubblica.
În sfârșit, integrarea, pentru a vedea informațiile digitale care se adaugă realității fizice prin lentilă.
”Nu ne vom suprapune pe Oculus – explică Buffa – va fi o experiență complet diferită, care ne va transforma viața de zi cu zi”.
Fără birouri virtuale și figuri de jumătate de lungime, așadar, apelurile video vor face ca oamenii cu care vorbim să fie lângă noi în aceeași cameră, cu lecții interactive și concerte virtuale... și alte o mie de aplicații încă de inventat.
”Ne place să le numim ochelari inteligenți pentru a ne aminti lumea din care venim. Dar vor fi ceva mult mai mult și diferit”, explică Milleri, subliniind că aceasta ”este o provocare care ne poate schimba grupul, țara și poate contribui la schimbarea lumii”.
Ministrul italian pentru Inovare Tehnologică și Tranziție Digitală, Vittorio Colao, subliniază că Milano și Lombardia ”interpretează cel mai bine spiritul PNRR, ceea ce încercăm să facem aici este foarte virtuos, reunind sectorul public și cel privat. Sectorul privat are spiritul antreprenorial, lumea academică este propulsorul succesului”.
Citește și:
Scopul ar fi să ofere o portiţă persoanelor care nu vor să amestece viaţa personală cu cea profesională.
"Vrem să ajutăm oamenii să aibă experienţe bazate pe interesele şi relaţiile lor, tocmai de aceea testăm o metodă prin care oamenii să aibă mai mult de un profil pe un cont de Facebook", a transmis un purtător de cuvânt al Meta, conform Daily Mail.
Utilizatorii vor avea în continuare un cont principal, dar vor putea să treacă de la un profil la altul cu doar două clickuri. În plus, profilurile suplimentare nu vor trebui, obligatoriu, să arate şi identitatea utilizatorului.
"Oamenii pot alege orice nume de profil sau nume de utilizator pentru profilurile suplimentare. Doar profilul principal trebuie să arate identitatea utilizatorului", explică Facebook.
Cetățenii din Uniunea Europeană ar putea rămâne fără Facebook și Instagram în această vară, ca urmare a deciziei luate de autoritatea de reglementare în domeniu din Republica Irlanda.
Comisia irlandeză pentru protecția datelor i-a informat joi pe omologii săi din Europa că va bloca Meta - compania care deține Facebook - să trimită în SUA datele utilizatorilor europeni.
Proiectul de decizie al autorității irlandeze blochează ultima soluție legală găsită de Meta pentru a transfera în SUA mari cantități de date colectate în UE.
Se întâmplă astfel după ani de bătălii în justiție între gigantul tehnologic american și activiștii europeni pentru păstrarea confidențialității datelor.
Curtea Europeană de Justiție a anulat în 2020 așa-numitul pact Privacy Shield, privind fluxurile de date, din cauza... Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci