Începutul de an școlar stârnește noi controverse la cursuri.
Luni, 14 septembrie, a sunat primul clopoțel din noul și atipicul an școlar 2020-2021. Peste 100.000 de elevi din România se află în situația de a face cursuri online, iar în peste 12.400 de şcoli, elevii vor merge fizic la cursuri. În alte peste 4.900 de școli este adoptat scenariul hibrid de învăţare. În scenariul roșu se află peste 260 de şcoli, unde elevii învață exclusiv online.
Printre regulile și recomandările pe care elevii trebuie să le aibă în vedere sunt purtarea măștii în clase, igienizarea mâinilor, precum și distanțarea fizică. Însă ce se întâmplă la orele de sport/educație fizică? Mai este indicat și în acest caz ca elevii să poarte masca de protecție sau este destul doar distanțarea fizică? Nimeni nu s-a gândit la acest aspect, dar copiii și profesorii se lovesc de acest lucru. Mai exact, la o școală din centrul Clujului, s-a întâmplat următoarea situație:
Aproximativ 15 elevi, cu o vârstă de aproximativ 10 ani, au fost scoși în curtea școlii pentru a face exerciții fizice în cadrul orei de sport. Elevii erau distanțați fizic corespunzător, însă cu masca de protecție pe gură și pe nas. De asemenea, profesoara avea ochelari de soare și masca pe gură și pe nas. Afară erau 29 de grade, iar majoritatea copiilor erau ținuți în soare. Mulți dintre elevi nu reușeau să facă exercițiile fizice pe care profesoara le exemplifica. Prin urmare, în acest caz, mai este utilă masca de protecție sau este suficientă distanțarea? Vorbim de activități fizice intense, ritm cardiac crescut și o frecvență respiratorie mai mare.
Acest articol reprezintă o opinie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu