Mac and Cheese, rețeta-vedetă pe Internet. Cum se prepară aceste delicioase paste

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Mac and Cheese este un fel de mâncare absolut delicios, care nu se prepară foarte greu. Iată ce ai de făcut pentru această rețetă de paste cu brânză...

Ingrediente

- 250g macaroane (sau alte paste)

- 1 linguriță (15g) unt nesărat (sau 2 lingurițe ulei)

Pentru sos

- 4 linguri (60g) unt nesărat
- 50 g făină universală
- 750 ml lapte, încălzit (integral sau degresat)
- 200 g brânză proaspăt mărunțită, cheddar sau gruyere
- 100 g brânză mozzarella proaspăt mărunțită
- 3/4 lingurițe sare

Condimente (opțional)

- 1 linguriță praf de usturoi
- 1/2 linguriță pudră de ceapă
- 1/2 linguriță muștar pudră

Cum se prepară

Dați o oală mare cu apă în fiert. Adăugați macaroanele și gătiți conform instrucțiunilor de pe pachet minus 1 minut. Scurgeți apa, puneți pastele înapoi în oală, adăugați untul și amestecați până se topește. Lăsați deoparte să se răcească în timp ce faceți sosul.

Preîncălziți cuptorul la 180°C (toate tipurile de cuptoare). 

Într-o într-o tigaie, se topește untul la foc mediu. Se adaugă făina și se gătește, amestecând continuu, timp de 1 minut. Adăugați aproximativ 240 ml de lapte și amestecați pentru a dizolva rântașul în lapte. Apoi, se adaugă laptele rămas și se amestecă până când se dizolvă toate cocoloașele (puteți folosi un tel dacă este necesar). Adăugați sare și condimente dacă folosiți.

Gătiți, amestecând regulat, timp de 5 – 8 minute până când sosul se îngroașă și capătă o consistență de cremă. Când sosul acoperă spatele unei linguri de lemn, dacă puteți lăsa urmă cu degetul, atunci înseamnă că este suficient de gros, scrie temananc.ro.

Luați tigaia de pe aragaz, adăugați brânză și amestecați - brânza nu trebuie să se topească. Ajustați sarea după gust (dacă folosiți brânzeturile recomandate, atunci nu veți avea nevoie de prea multă sare).

Turnați sosul în oala cu macaroane. Se amestecă repede, apoi se toarnă înapoi în tigaie sau într-o tavă de copt. Se presară cu topping de pesmet. Se coace timp de 25 de minute sau până când capătă o culoare aurie. Nu coaceți prea mult, altfel veți avea un preparat uscat, fără sos!

Serviți imediat! Se poate presăra cu puțin pătrunjel proaspăt.

Image by fahrwasser on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel