Dacă vrei să te bucuri de delicioasele Macarons, fără să scoți foarte mulți bani din buzunar, le poți prepara chiar tu. Iată rețeta...
Ingrediente
2 albuşuri
70 g făină 000
80 g zahăr pudră
60 g zahăr granulat
4-5 picături oţet
un praf sare
colorant gel (opţional)
Umplutură
100 g ciocolată albă/neagră
2 linguri unt
Cum se prepară
Bate albuşurile spumă cu un praf de sare şi cu câteva picături de oţet (4-5 picături). Adaugă treptat zahărul granulat şi mixează până ce s-a încorporat complet, iar compoziţia devine lucioasă şi poate fi ţinută invers, fără să cadă. Acesta e momentul în care poţi adăuga colorantul alimentar, dacă doreşti, potrivt retetepractice.ro.
Separat, cerne împreună făina şi zahărul pudră. Încorporează jumătate din ingredientele uscate în albuşuri, cu o spatulă, cu mişcări largi. Ulterior, încorporează albuşurile rămase în compoziţia de macarons în acelaşi mod, continuând până ce obţii o pastă cu care poţi forma cifra 8 fără să cadă bucăţi mari de compoziţie.
Transferă toată compoziţia într-un poș de ornat sau într-o pungă alimentară, căreia îi tai vârful. Formează cojile de macarons cu un diametru de 2-3 cm, distanţate între ele, pe o tavă tapetată cu foaie de copt.
Bate tava de macarons fără faină de migdale de câteva ori de masă, cu forţa, pentru a elimina toate bulele de aer din compoziţie şi a evita crăparea prăjiturelelor. Lasă prăjiturelele la temperatura camerei timp de o oră, la aer. După o oră, ar trebui să se fi format o peliculă superficială, încât să poată fi atinse şi să nu mai fie lipicioase.
Dă macarons fără făină de migdale la cuptorul preîncălzit la 140 grade, pentru 20 de minute. După coacere, scoate prăjiturelele din cuptor şi desprinde-le de pe foaia de copt doar după ce se răcesc.
Topeşte o tabletă de ciocolată (100 g) cu 1-2 linguri de unt şi, dacă foloseşti ciocolată neagră, o lingură de zahăr pudră. În cazul ciocolatei albe, nu mai e necesar să adaugi zahăr, deoarece aceasta e considerabil mai dulce.
Omogenizează compoziţia topită la microunde în runde de 30 de secunde şi toarn-o într-o pungă alimentară, poș sau seringă de cofetărie. Pune câte puţină glazură pe fiecare jumătate de macarons şi acoperă cu o altă jumătate. Serveşte prăjiturelele macarons după 24 de ore. În răstimp, depozitează-le în recipiente ermetice, ferite de umezeală.
Citește și:
Prăjitură pufoasă cu prune. Rețetă foarte simplă pentru un desert aromat
Ingrediente (12 porţii)
- 1,5 kg prune
- 475 g unt
- 600 g zahăr
- 850 g făină
- 5 ouă
- 8 g praf de copt
- zahăr vanilat, după gust
- zahăr pudră, pentru servire
Cum se prepară
Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Tai prunele în jumătăţi şi le scoţi sâmburii. Într-un vas mare (pentru mixerul vertical sau manual), pui 225 grame de unt, şi 350 g de zahăr. Mixezi până obţii o compoziţie uşoară şi pufoasă. Adaugi ouăle şi baţi până la omogenizare. Adaugi 350 g de făină şi praful de copt şi omogenizezi până se formează un aluat moale.
Muţi aluatul într-o tavă cu hârtie de copt, îl întinzi în mod egal cu o spatulă pentru a crea o suprafaţă plată. Separat, într-un bol mare, amesteci cu degetele restul de unt (250 g), zahărul (250 g), zahărul vanilat şi 500 g de făină până obţii un amestec sfărâmicios, ca nişte firimituri, scrie clickpoftabuna.ro.
Aranjezi jumătăţile de prune peste aluatul din tavă, cu coaja în jos. Presari aluatul de sfărâmicios în toată tava şi îl dai la cuptorul incins, în prealabil, aproximativ 1 oră.
Înainte de servire, pudrezi prăjitura cu zahăr şi, dacă vrei, o mănânci în combinaşie cu frişcă sau îngheţată de vanilie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News