Macron a ordonat desfășurarea a 7000 de soldați pe străzile Franței 

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele francez Emmanuel Macron a ordonat sâmbătă desfășurarea a 7.000 de soldați pentru patrule de securitate sporite, relatează Reuters. 

Franța a fost pusă vineri în cea mai mare alertă de securitate, după ce un tânăr de 20 de ani a înjunghiat mortal un profesor și a rănit grav alte două persoane la o școală din orașul Arras, în nordul Franței.

Muzeul Luvru, Palatul Versailles și gara Paris Gare de Lyon au fost evacuate sâmbătă după ce au primit alerte cu bombă, care s-au dovedit a fi  false, a declarat ministrul de Interne Gerald Darmanin.

El a refuzat să comenteze ancheta asupra atacului de la Arras, dar a spus că în urma evenimentelor din Orientul Mijlociu, unde Israelul desfășoară o ofensivă militară împotriva luptătorilor Hamas, s-a dezvoltat o „atmosferă jihadistă”. 

„Credem că geopolitica absolut dezgustătoare a permis unui anumit număr de oameni să facă acțiuni în numele islamismului radical”, a declarat Darmanin într-o conferință de presă.

Franța va încerca să protejeze obiectivele strategice



Cancelaria președintelui Franței a declarat că soldații vor fi dislocați până luni seara până la o nouă notificare, ca parte a unei operațiuni de securitate în curs de desfășurare în principalele centre ale orașelor și locurile turistice.
Cea mai recentă alertă de securitate vine în timp ce Franța găzduiește Cupa Mondială de rugby și cu mai puțin de un an înainte ca Parisul să urmeze Jocurile Olimpice, care includ planuri pentru o ceremonie de deschidere fără precedent în afara unui stadion și o paradă pe malul Sena.

Darmanin a declarat într-o conferință de presă că 3.500 de ofițeri de poliție vor fi dislocați sâmbătă și duminică pentru a asigura securitatea meciurilor, precum și pentru a proteja locurile evreiești.

Franța a fost vizată de o serie de atacuri islamiste de-a lungul anilor, cel mai grav fiind un atac simultan al unor oameni înarmați și atacatori sinucigași asupra locurilor de divertisment și cafenelelor din Paris, în noiembrie 2015.

Darmanin a spus că de sâmbăta trecută au fost identificate 189 de acte antisemite și au fost efectuate 65 de arestări, adăugând că mai multe asociații pro-Hamas vor fi dizolvate.

Franța a interzis protestele pro-palestiniene și nouă persoane au fost arestate la o mică demonstrație de sâmbătă la Paris, sfidând interdicția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel