Macron cere alegătorilor să îl voteze în turul doi, dar se opune guvernului de coaliție

Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres

Actualul președinte Emanuel Macron le va cere alegătorilor să îl voteze în turul doi. 

Ministrul francez al finanţelor Bruno Le Maire a susţinut luni că preşedintele Emmanuel Macron va încerca în următoarele două săptămâni să convingă alegătorii să voteze pentru el în al doilea tur al scrutinului prezidenţial, dar a adăugat că este împotriva formării unui guvern de coaliţie, transmite Reuters.

Cred că nu avem interesul de a avea o majoritate de tip puzzle, formată din mici piese pe care trebuie să le reajustăm permanent, a spus Le Maire, răspunzând unei întrebări legate de formarea unei coaliţii de partide cu diferite orientări.

Subiecte fierbinți ale dezbaterilor dinaintea turului doi

Ministrul francez a opinat că subiectele adesea asociate cu stânga politică, precum limitarea efectelor schimbărilor climatice şi consolidarea rolului Uniunii Europene, vor juca un rol esenţial în perioada rămasă până la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale franceze.

În 24 aprilie, Emmanuel Macron, care a obţinut aproximativ 28% din voturi în primul tur, o va înfrunta pe reprezentanta extremei drepte Marine Le Pen, susţinută duminică de 23% dintre alegători, potrivit estimărilor

Rezultate umilitoare pentru unele partide franceze

Potrivit rezultatelor parţiale, candidata socialistă Anne Hidalgo a obţinut un rezultat umilitor, fără precedent, în jur de 2%, sau chiar mai puţin, iar cea a dreptei (Les Républicains, LR), Valérie Pécresse, semnează o înfrângere istorică cu sub 5% din voturi. La anunţul rezultatelor, sala pariziană unde avea loc reuniunea socialistă s-a scufundat în tăcere.

Anne Hidalgo a cerut un vot la 24 aprilie pentru Emmanuel Macron cu scopul de a contracara extrema dreaptă, promiţând totodată că lupta va continua 'pentru a pune piedici în calea proiectelor nedrepte' purtate, potrivit acesteia, de preşedintele în funcţie. 'Vom munci pentru a reuni stânga dispersată care nu a fost capabilă să se unească (...), pentru a reface în profunzime legăturile (...) cu clasele muncitoare', a declarat ea, precizează Agerpres.

Căderea casei socialiste, subminată de diviziunile sale ideologice şi de conflictele de egocentrism, s-a accelerat sub mandatul preşedintelui François Hollande (2012-2017) care a fost nevoit să renunţe la candidatura pentru un al doilea mandat în 2017. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel