Macron i-a cerut lui Musk să elimine conținutul extremist legat de terorism de pe Twitter

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Macron a precizat că a discutat cu Musk ”politici transparente privind utilizatorii, privind consolidarea semnificativă a moderarii conținutului”.

Președintele francez, Emmanuel Macron, la mijlocul după-amiezii de ieri, în cadrul vizitei sale în Statele Unite, s-a întâlnit cu antreprenorul și noul proprietar al Twitter, Elon Musk, cu care a avut o ”discuție clară și sinceră”, potrivit Agenzia Nova.

Chiar pe rețeaua de socializare, șeful statului a raportat că a primit asigurări de la Musk cu privire la angajamentul platformei de a elimina ”conținutul extremist asociat cu terorismul”, în cadrul Christchurch Call Initiative, lansat după atacul terorist din Noua Zeelanda.

Macron a mai precizat că a discutat cu Musk ”politici tansparente privind utilizatorii, privind consolidarea semnificativă a moderarii conținutului și protecția libertății de exprimare”. În cele din urmă, proprietarul Elysium a subliniat necesitatea unor eforturi mai mari de către Twitter ”pentru a respecta reglementările europene”.

Citește și:

Grupul lui Musk vrea să împiedice ”roboții ucigași” să distrugă umanitatea: "Nu avem prea mult timp să acţionăm”

Lansat în 2014 de academicianul MIT Max Tegmark și înființat în capitala Belgiei în urmă cu câțiva ani pentru a lucra îndeaproape cu instituțiile, sarcina principală a Future of Life Institute este de a face față ”riscurilor existențiale”, adică evenimentelor capabile să distrugă sau să condamne omenirea, cauzate de noile tehnologii.

Grupul militează pentru crearea unei legi internaționale privind slaughterbots, numite și ”sisteme de arme autonome letale” sau ”roboți ucigași”, arme care folosesc inteligența artificială pentru a identifica, selecta și ucide ținte umane fără intervenția oamenilor.

Deși aceste arme par futuriste, rapoartele despre utilizarea lor încep să se înmulțească. Mai multe națiuni dezvoltă în prezent arme autonome letale, inclusiv Statele Unite, China, Rusia și Israel. Unele sisteme au fost deja implementate, cum ar fi turnurile de frontieră construite de producătorul sud-coreean de arme Dodaam Systems.

"Armele letale autonome amenință să devină a treia revoluție a războiului. Odată dezvoltate, ele vor permite ca toate conflictele armate să fie purtate la o scară mai mare", se arată într-o scrisoare trimisă de institutul de la Națiunile Unite. 

”Ar putea fi arme ale terorii, arme pe care despoții și teroriștii le vor folosi împotriva populațiilor nevinovate și arme sparte pentru a se comporta în moduri nedorite”, continuă textul.

"Nu avem prea mult timp să acţionăm. Odată deschisă această cutie a Pandorei, va fi dificil să se închidă. Prin urmare, implorăm Înaltele Părţi Contractante să găsească o modalitate de a ne proteja pe toţi de aceste pericole", conchide textul citat de Europa Today.

Legăturile cu legiuitorii

De la începutul activității la Bruxelles, echipa a condus cu experiență eforturile de lobby pe probleme puțin cunoscute legate de inteligența artificială. Dar unele dispute ar putea afecta relațiile dintre grup și instituțiile europene și, potrivit Politico, ar putea determina parlamentarii să taie legăturile cu FLI.

Credibilitatea grupului este pusă în pericol de două aspecte: disponibilizările în masă ale angajaților Twitter efectuate de Elon Musk, unul dintre marii finanțatori ai grupului, și legătura strânsă dintre FLI și o ideologie controversată, dar populară printre miliardarii din sectorul tehnologiei. În timp ce contribuția grupului cu privire la dispozițiile cheie ale proiectului de lege AI a fost binevenită, mulți din instituția de la Bruxelles sunt suspicioși față de viziunea sa asupra lumii: altruism efectiv... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel