Macron refuză o dezbatere electorală televizată cu ceilalți candidați la prezidențiale

Actualul președinte Emmanuel Macron refuză să participe la dezbateri electorale televizate cu contracandidații săi din alegeri.

Preşedintele francez candidat la un nou mandat, Emmanuel Macron, a refuzat marţi să participe la o dezbatere electorală cu contracandidaţii săi la postul France 2, invocând agenda încărcată, transmite agenţia EFE.

Este a doua oară când liderul de la Elysee refuză participarea la o astfel de dezbatere, stârnind critici din partea celorlalţi candidaţi.

El era aşteptat marţi seară pe platoul emisiunii 'Elysée 2022', alături de candidata dreptei Valérie Pécresse, socialista Anne Hidalgo, ziaristul conservator Eric Zemmour, ecologistul Yannick Jadot y şi troţkistul Philippe Poutou.

Echipa de campanie a lui Macron a propus ca în locul acestuia să vină la emisiune un reprezentant al partidului prezidenţial La Republique en Marche (LREM), de exemplu Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al guvernului, dar ceilalţi candidaţi şi postul France 2 s-au opus.

La dezbaterea televizată de săptămâna trecută la care Macron de asemenea a refuzat să participe au luat parte ceilalţi şase candidaţi, inclusiv Marine Le Pen, candidata extremei drepte şi dată în sondaje ca fiind cea mai probabilă adversară a actualului preşedinte în turul doi care va avea loc pe 24 aprilie, primul tur fiind programat duminică.

Emmanuel Macron rămâne favoritul scrutinului şi este cotat în ultimul sondaj al institutului Harris Interactive cu 51,5% din voturi în turul doi, faţă de 48,5% Marine Le Pen, srie Agerpres.

Éric Zemmour a fost dat afară de pe un stadion al familiei Zidane: Nu dorim asocierea cu extrema dreaptă

Sâmbătă, la Marsilia, în plină campanie electorală, candidatul la președinție Éric Zemmour a intrat la Z5 din Aix-en-Provence – un complex al familiei Zidane, însă nu a fost binevenit, scrie Sports.fr.

Deși nu este popular în orașul Marsilia, Éric Zemmour s-a întors totuși în oraș, în această sâmbătă, cu dorința de a face campanie în Aix-en-Provence și Luynes, un district care găzduiește Z5, uriașul complex al lui Zidane dedicat fotbalului în cinci.

Numai că nu s-a anunțat și sosirea sa, iar mai mulți susținători, activiști și jurnaliști au tulburat atmosfera până la punctul în care i-au determinat pe oficialii Z5 – inclusiv pe unul dintre frații lui Zinedine Zidane, Nourredine – să ceară plecarea candidatului.

„Conducerea Z5 declară că nu a fost informată despre organizarea unui astfel de eveniment și nu dorește ca imaginea acestuia să fie asociată cu candidatul de extremă dreapta”, a precizat Z5, sâmbătă, pentru La Provence (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel