Macron s-a prăbușit în sondaje. 70% dintre francezi nu mai cred că președintele poate menține legea și ordinea în țară

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Președintele francez Emmanuel Macron s-a prăbușit în sondaje.

O majoritate covârșitoare a cetățenilor francezi nu au încredere în președintele Macron pentru a menține legea și ordinea în țară, a constatat un sondaj, conform RMX.

Rezultatele sondajului CSA realizat pentru CNEWS vin la scurt timp după ce președintele francez a promis că va restabili ordinea în țară după săptămâni de revolte în masă declanșate de uciderea a unui adolescent de către poliție, în urma unei opriri în trafic.

„Prima lecție pe care o trag din asta este ordinea, ordinea, ordinea”, le-a spus Macron jurnaliștilor de la TF1 și France 2 în timpul unui interviu în Noua Caledonie.

Angajamentul, totuși, nu pare să fi rezonat cu publicul francez, 70% dintre cetățeni spunând că au puțină încredere în capacitatea sa de a schimba lucrurile.

Macron s-a prăbușit în sondaje

Majoritatea adulților francezi din fiecare grupă de vârstă nu au încredere în Macron. Cei mai sceptici sunt cei cu vârsta cuprinsă între 25-49 de ani. Aproximativ 78% dintre cetățenii cu vârsta între 35 și 49 de ani nu au încredere în Macron pentru a garanta ordinea publică.

În plus, 63% dintre bătrânii cu vârste între 50 și 64 de ani și 62% dintre cei cu vârsta de peste 65 de ani nu-l mai susțin.

Grupul de vârstă cel mai puțin sceptic este reprezentant de cei de la 18 până la 24 de ani.

Atât cei din dreapta, cât și cei din stânga spectrului politic și-au exprimat încredere zero în Macron. Aproximativ 81% dintre susținătorii de stânga La France Insoumise au răspuns „nu” atunci când au fost întrebați dacă au încredere în Macron, în timp ce 93% și 92% dintre alegătorii partidelor de dreapta Reconquête și National Rally au răspuns în același mod.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel