Macron salută curajul rușilor care au venit în număr uriaș la înmormântarea lui Navalnîi, ucis în teminițele regimului lui Putin

Foto: Captură video Youtube Alexei Navalnîi
Foto: Captură video Youtube Alexei Navalnîi

Președintele Emmanuel Macron a salutat vineri "curajul" rușilor care au venit în număr mare la Moscova, riscul de a fi arestați fiind prezent, pentru a participa la funeraliile lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al președintelui rus Vladimir Putin, conform informațiilor Agerpres, care citează AFP.

"Este necesar curajul să te duci să îi aduci un omagiu lui Aleksei Navalnîi. Mii de ruși nu au ezitat. Moștenirea lui este prezentă. Memorie veșnică", a scris președintele francez într-un mesaj postat pe rețeaua socială X.

Poliția rusă a efectuat cel puțin 45 de arestări vineri în timpul adunărilor de comemorare a liderului opoziției ruse Aleksei Navalnîi, conform grupului independent de apărare a drepturilor omului OVD-Info, care monitorizează represiunile la adresa manifestațiilor din Rusia.

Majoritatea arestărilor au avut loc nu în Moscova, ci în alte orașe, unde oamenii au ieșit pentru a depune flori la monumentele victimelor represiunilor sovietice și pentru a aduce astfel un omagiu lui Aleksei Navalnîi. Liderul opoziției ruse, care a murit la vârsta de 47 de ani la 16 februarie într-o închisoare din regiunea arctică rusă, în circumstanțe neclare, a fost înmormântat vineri la cimitirul Borisovo din Moscova, înconjurat de unele dintre rudele sale, conform AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel