Macron, Scholz și Tusk se ridică în sprijinul Kievului: Vrem să cheltuim banii și să ajutăm în toate felurile posibile Ucraina

Agerpres
Agerpres

Pe fondul îngrijorărilor tot mai mari că sprijinul în scădere din partea Occidentului va permite Rusiei să capete un avantaj decisiv în conflictul său cu Ucraina, liderii Germaniei, Franței și Poloniei s-au angajat astăzi să ofere mai multe arme pentru Kiev și să intensifice producția de echipamente militare.

Cancelarul german Olaf Scholz s-a întâlnit cu președintele francez Emmanuel Macron și cu premierul polonez Donald Tusk la un summit făcut pe repede-înainte al așa-numitului „triunghi Weimar” al celor trei țări: Germania, Franța și Polonia, scrie Sky News.

Olaf Scholz a declarat într-o conferință de presă după întâlnire că a discutat despre sprijinul necesar cu Volodimir Zelenski.

„Știe că se poate baza pe noi și astăzi reînnoim acest semnal de sprijin pentru Kiev de aici. Dar un semnal limpede ajunge și la Moscova - președintele rus ar trebui să știe că nu vom renunța la sprijinul nostru pentru Ucraina.”, a spus el.

Liderul german a spus că „imediat, vom procura și mai multe arme pentru Ucraina de pe piața mondială”.

„În al doilea rând, producția de echipamente militare va fi extinsă, inclusiv prin cooperarea cu partenerii din Ucraina”, a adăugat Scholz.

El a spus că va fi înființată o nouă „coaliție pentru artileria cu rachete cu rază lungă”.

Cancelarul nu a oferit detalii, iar cei trei lideri nu au răspuns la întrebările presei.

De asemenea, Emmanuel Macron a reafirmat sprijinul Franței pentru un plan inițiat de Cehia de cumpărare de muniție și obuze din afara Uniunii Europene, dar nici el nu a oferit detalii.

„Vrem să cheltuim banii, vrem să ajutăm în toate felurile posibile... aici și acum, astfel încât situația Ucrainei în următoarele săptămâni și luni să se îmbunătățească, nu să se înrăutățească”, a adăugat Donald Tusk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel