Macron se întâlnește azi cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi la Cairo

captură video
captură video

Președintele Franței, Emmanuel Macron, urmează să se vadă cu omologul său, liderul egiptean Abdel Fattah al-Sisi la Cairo.

Președintele francez, Emmanuel Macron, se va întâlni astăzi cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi la Cairo, potrivit declarațiilor biroului prezidențial citate de Reuters.

Reamintim că liderul egiptean Abdel Fattah el-Sisi a organizat sâmbătă, la Cairo, o întâlnire de pace cu scopul de a preveni o escaladare a situației din Gaza către un conflict regional de amploare. Cu toate acestea, un aspect cheie este faptul că trio-ul de țări deosebit de influente - Statele Unite, Israel și Iran - nu a fost prezent la discuții, conform relatărilor Politico.

Macron propune reactivarea unei coaliții internaționale care să lupte împotriva Hamas

Președintele Franței, Emmanuel Macron, s-a deplasat, marți, în Israel unde s-a întâlnit cu familiile cetățenilor francezi dispăruți ori răpiți de gruparea palestiniană Hamas, pe 7 octombrie. Liderul de la Palatul Elysée s-a întâlnit cu omologul israelian Isaac Herzog, cu premierul Benjamin Netanyahu dar și cu liderul opoziției israeliene, Yair Lapid. Acesta a propus reactivarea unei coaliții internaționale, care să lupte împotriva mișcării palestiniene. Autoritatea Palestiniană nu mai are nicio putere în Fâșia Gaza, de când a fost înlăturată de aici, în 2007. Planul președintelui francez este să ajungă și la Amman pentru a se întâlni cu regele Abdallah al II-lea al Iordaniei.    

Franța este una dintre cele mai afectate țări, alături de Statele Unite și de Thailanda, în urma atacurilor din 7 octombrie când numeroși străini au fost uciși ori luați ostatici de mișcarea palestiniana Hamas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel