EXCLUSIV  Macron și intervenția militarilor NATO în Ucraina. Gen. Dan Grecu explică momentul în care acest lucru este posibil: O formă de a asigura pace

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Generalul Dan Grecu a comentat declarațiile președintelui Emmanuel Macron despre posibilitatea ca militari din NATO să ajungă în Ucraina.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a vorbit luni despre posibilitatea ca militari din NATO să ajungă în Ucraina, în funcție de evoluția conflictului. Generalul Dan Grecu a comentat această temă, explicând urmările unei potențiale implicări occidentale pe frontul din Ucraina.

"La acest moment ideea mi se pare puțin hazardată, din cauza faptului că nu văd niciun fel de înțelegere între statele membre NATO pentru această soluție. Ideea de bază este când și mai ales cum va interveni NATO în afara teritoriului său, într-o dispută între două state, fiecare stat suveran, independent recunoscut de ONU. Dacă va fi vorba de o intervenție militară în sprijinul Ucrainei, asta ar însemna un conflict cu Federația Rusă și o escaladare a războiului deja prezent", a afirmat generalul Dan Grecu.

"Dacă această opțiune este văzută ca o formă de a asigura pace într-un viitor acord, într-o misiune de stabilitate, o variantă necesară de menținere a păcii, atunci acest lucru este posibil. Totuși, în accepțiunea ONU acest lucru trebuie să se desfășoare în baza unei rezoluții, în funcție de măsurile de securitate, iar ambele părți beligerante trebuie să fie de acord cu această discuție. Eu personal mă îndoiesc că Federația Rusă o să accepte că state membre NATO să fie parte în război" ne-a mai spus generalul. 

CITEȘTE ȘI:

Kremlinul, despre declarațiile lui Macron legate de militarii NATO în Ucraina: Conflict iminent între Rusia și Occident

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel