Macron spune că o invazie terestră masivă în Gaza ar fi o eroare pentru Israel

Agerpres
Agerpres

Președintele francez Emmanuel Macron a spus că ar fi o 'eroare' pentru Israel dacă ar lansa o 'intervenție terestră masivă' în Gaza, chiar dacă Macron a reafirmat dreptul Israelului de a se apăra, transmite Reuters.

'Franța recunoaște dreptul Israelului de a se apăra. În ceea ce privește o intervenție terestră, dacă este îndreptată în întregime împotriva grupurilor teroriste, aceasta este o alegere, dar dacă este o operațiune masivă, care ar pune în pericol populațiile civile, în acest caz cred că ar fi o eroare pentru Israel', a spus Macron reporterilor într-o vizită oficială în Egipt.

Macron a adăugat că 31 de cetățeni francezi au murit din cauza atacurilor Hamas.

Război Israel-Hamas/ Macron şi Al-Sissi au discutat despre necesitatea dezescaladării situaţiei din Gaza

Franţa nu practică dublul standard, dreptul internaţional se aplică tuturor, iar Franţa poartă valorile universale ale umanismului, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron, miercuri, la Cairo, în cadrul unei conferinţe de presă cu omologul său egiptean, Abdel-Fattah al-Sissi, cei doi lideri subliniind necesitatea dezescaladării situaţiei din Fâşia Gaza şi împiedicării unei posibile extinderi a conflictului dintre Israel şi Hamas, relatează AFP şi dpa.

În timp ce numeroşi lideri arabi au acuzat statele occidentale că ele consideră că "vieţile palestinienilor valorează mai puţin decât vieţile israelienilor", preşedintele francez a afirmat că "toate vieţile sunt egale, toate victimele merită compasiunea noastră, angajamentul nostru durabil pentru o pace corectă şi durabilă în Orientul Mijlociu".
Preşedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi a avertizat că o ofensivă terestră israeliană în Fâşia Gaza ar conduce la şi mai multe decese în rândul civililor.

"Este important să se încerce evitarea unei ofensive terestre în Fâşia Gaza. Aceasta ar putea conduce la un număr foarte mare de decese în rândul civililor", a spus Al-Sissi.

Macron a anunţat totodată că bilanţul cetăţenilor francezi ucişi în atacul surpriză al Hamas din 7 octombrie din Israel este acum de 31 de morţi, adăugând că alţi nouă ostatici se află în mâinile mişcării islamiste palestiniene.

În cea de-a 19-a zi a războiului declanşat de atacul fără precedent al Hamas, preşedintele francez s-a întâlnit cu omologul său egiptean Abdel Fattah al-Sissi şi cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, după o vizită marţi în Israel şi în teritoriile palestiniene ocupate.

El a anunţat totodată că va trimite o navă a Marinei franceze în estul Mediteranei pentru a oferi sprijin spitalelor din Gaza, adăugând că un avion care transportă echipamente medicale va sosi joi în Egipt.

Nava va pleca din Toulon în următoarele 48 de ore, a spus el. "Un avion francez va ateriza mâine pe teritoriul egiptean pentru a livra echipamente medicale", a adăugat el, precizând ca vor urma şi altele.

Pe de altă parte, un avion al Forţelor Aeriene Regale Britanice (RAF) se află în drum spre Egipt având la bord 21 de tone de ajutoare umanitare pentru Gaza, a anunţat Ministerul britanic al Apărării, relatează dpa. Ajutoarele de la bordul aeronavei C-17 includ echipamente medicale şi filtre de apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel