Macron un „tour de force”. Președintele Franței, surprins în ipostaze extrem de... interesante / foto

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele stârnește interes pe rețelele de socializare, utilizatorii întrebându-se dacă se pregătește să se confrunte cu Vladimir Putin după ce au fost postate imagini pe Instagram

Revista pentru femei Femme Actuelle a descris fotografiile mai flatant, scriind că acestea arată „soțul lui Brigitte Macron” cu „o privire hotărâtă, ca și cum ar vrea să lupte cu adversarul său... Pare să lovească atât de tare încât bicepsul îi iese sub tricoul său negru”, relatează The Guardian.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Soazig de la Moissonnière (@soazigdelamoissonniere)

Alți comentatori au exprimat consternare față de imaginile respective. Deputatul francez din partea Verzilor, Sandrone Rousseau, a republicat una dintre fotografiile cu comentariul: „Ce eșec pentru progresism. Și ce sărăcie de comunicare politică.” Scriind în ziarul de centru-stânga Libération, Jonathan Bouchet-Petersen a spus că fotografiile reprezintă „o alegere de comunicare destul de descurajantă” și că ar fi fost de preferat dacă fotografia chiar ar fi fost produsul unui utilizator de social media viclean, așa cum a presupus inițial.

Éric Anceau, profesor de istorie la Universitatea Lorraine, a scris că fotografiile fac „parte din virilitatea neo-populistă pe care o preferă unii lideri astăzi, începând cu maestrul genului (până acum) Vladimir Putin”. Putin a fost anterior fotografiat pescuind, trăgând cu arma, călare fără tricou, jucând hochei pe gheață, învingându-și adversarii la judo și călare pe tancuri și submarine.

Macron a mai stârnit în trecut interesul cu o fotografie în care apare întins pe o canapea, cămașa descheiată lăsând la vedere un piept înflorit, în timpul campaniei sale electorale din 2022.

Brigitte Macron a dezvăluit anul trecut într-un interviu acordat Paris Match că președintele boxează de două ori pe săptămână și că anterior a pozat cu mănuși de box pentru a promova exercițiul înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris.

Lansarea fotografiilor oficiale care-l arată pe Emmanuel Macron lovind un sac de box a fost întâmpinată cu o combinație de laudă și consternare în Franța.

Fotografiile cu președintele francez, postate pe Instagram marți de fotograful său oficial, Soazig de la Moissonnière, sunt colorate în alb și negru melancolic și îl arată pe președinte cu dinții strânși și bicepsii umflați în timp ce se antrenează.

Utilizatorii de pe rețelele de socializare au început curând să-l compare cu Rocky Balboa, în timp ce alții au pus sub semnul întrebării momentul fotografiilor, acestea apărând în contextul în care Macron a cerut Europei să intensifice răspunsul său față de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Unii au spus că fotografiile îl arată pregătindu-se să se confrunte cu președintele Vladimir Putin, acesta însuși nefiind străin de ședințe foto concepute pentru a-și etala priceperea sportivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel