"Dacă aveți noroc, va fi o minune de om și se va trezi". Mădălin Ionescu, mărturisiri despre boala fiului său, Filip: "Am văzut doar două creiere ca ale lui - la Einstein și la Oppenheimer"

Sursa foto: Facebook Mădălin Augustin Ionescu
Sursa foto: Facebook Mădălin Augustin Ionescu

Mădălin Ionescu a vorbit despre problemele de sănătate ale fiului său, Filip, diagnosticat cu hemipareză, și momentul în care și-a dat seama că ceva nu este în regulă.

"Din păcate, a făcut varicelă de la sora lui și a făcut o formă foarte dură, țin minte că nu avea loc nici măcar pe limbă un loc liber, fără bube. Așa s-a întâmplat. Acest virus i-a prăjit, i-a ars anumite circuite neuronale - centrii vorbirii, spre exemplu, sunt foarte afectați, d-aia Filip nici nu vorbește, vorbește mai mult din gât. În acel moment, nu mi-am dat seama care sunt efectele.

Abia în jurul vârstei de un an am realizat că sunt niște probleme, pentru că încă nu mergea, și l-am dus la celebrul neurochirurg Vlad Ciurea, care mi-a confirmat că a avut loc un incident de natură virală. În România, nu se făcea vaccinul împotriva varicelei. Acum se face, însă de la un an. Așadar, nici atunci nu m-ar fi ajutat", a spus Mădălin Ionescu, în emisiunea "În Oglindă".

"Dacă aveți noroc, el într-o zi va fi o minune de om și se va trezi"

"Dacă se făcea vaccinul, probabil nu mai făcea Ștefania (n.r. fiica sa cea mare) și atunci soarta lui Filip ar fi fost alta. Mi-a zis (n. r. neurochirurgul) că toată viața vor fi niște probleme, se poate întâmpla o minune. M-am dus cu el peste tot, inclusiv în Germania, unde nu o să uit niciodată ce mi-a spus șefa clinicii de acolo: "Am văzut doar două creiere ca ale lui Filip - la Einstein și la Oppenheimer. Dacă aveți noroc, el într-o zi va fi o minune de om și se va trezi peste noapte din această stare, dar oricum va trebui să munciți tot timpul pentru el. Sfatul meu e să vă mutați din România."

Pentru că în România nu sunt condiții necesare ca un copil cu dizabilități din spectrul lui - el nu e autist, are doar niște elemente din spectrul autismului - să-și revină", a mai spus Mădălin Ionescu.

Vezi și:  "În momentul în care ne-am căsătorit, deja eram despărțiți". De ce a divorțat Mădălin Ionescu de prima soție: "A durat 30 de secunde, un minut efectiv" 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel