Dacă ți-e dor de gustul nemaipomenit al madlenelor, îți recomandăm rețeta de mai jos.
Ingrediente
- 3 ouă
- 300 g zahăr pudră
- 300 ml lapte
- 250 ml ulei
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- coaja de la o lămâie
- o jumătate linguriţă praf de copt
- o jumătate linguriţă bicarbonat de sodiu
- 500 g făină
- esenţă sau pastă de vanilie
- un praf de sare
Pentru decor
- cremă de ciocolată
- bomboane colorate
Cum se prepară
Mixăm ouăle cu zahărul pudră şi praful de sare până devin spumoase şi lucioase. Peste acest amestec adăugăm laptele pe care l-am ţinut la temperatura camerei. Mixăm până la omogenizare, după care punem pe rând coaja de lămâie, vanilia, uleiul, praful de copt şi bicarbonatul stinse cu zeamă de lămâie, potrivit pofta-buna.com. Când s-au încorporat toate, adăugăm treptat şi făina, continuând mixarea la treapta cea mai mică a mixerului. Trebuie să obţinem un aluat fin, fără cocoloaşe pe care îl vom pune în forme de brioşe.
După ce am distribuit tot aluatul, băgăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius şi le coacem până madlenele devin rumene. Le scoatem din cuptor şi le decorăm cu ciocolată şi bomboane. Dacă doriţi un alt decor, puteţi să folosiţi fulgi de ciocolată, biluţe de ciocolată, fulgi de nucă de cocos sau fructe sau puteţi umple madlenele cu multă cremă de ciocolată.
BONUS: Cea mai bună rețetă de brioșe pufoase
Ingrediente
3 oua
150 ml ulei
150 ml lapte/apă minerală
150 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 praf copt
335 g făină
Cum se prepară
Cele 3 ouă se amestecă întregi cu zahărul și zahărul vanilat și încercați să le amestecați până se duce cât de cât zahărul. Adăugați laptele, amestecați, adăugați uleiul, amestecați. Stingeți praful de copt cu puțină lămâie/oțet și turnați în aluat și amestecați, potrivit blogullor.ro. Apoi, puneți și făina treptat până încorporați totul. O să iasă un aluat moale, pe care o să îl turnați cu lingura.
Puteți unge puțin hârtia de copt cu ulei pentru a se desfacce usor de pe brioșe. Acum, jumătate de formă de brioșă o umplem cu aluat, apoi putem pune crema, fructele sau orice altceva poate fi considerat umplutură, apoi turnăm și “capacul” de aluat deasupra. Trebuie să lăsați un spațiu cam de jumatate de centimetru pana la marginea formei de briosă ca să fiți sigur ca nu o să dea pe lângă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News