MAE, atac la gardurile ridicate de Ungaria: "Un gest autist". Ce spune Chirieac

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României,  a criticat gestul Ungariei de a ridica garduri la graniţă. Aurescu a explicat că un astfel de gest este "autist" şi nu se încadrează în spiritul european.

"În opinia mea, ridicarea de garduri, care să delimitezede restul, este un gest mai degrabă autist şi inacceptabil, în afara spritului european. În schimb, România este frontieră externă a Uniunii Europene şi a NATO şi avem toată capacitatea de a apăra comunitatea de valori din care facem parte."

"În ce priveşte migraţia, am reiterat necesitatea unei viziuni strategice la nivelul UE, care să abordeze toate dimensiunile acestei problematici, mai ales să încercăm să găsim soluţii pentru gestionarea la sursă, în statele de origine a problemei migraţiei", a explicat Aurescu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă de la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

Citește și: Ungaria amenință cu veto Uniunea Europeană

Ungaria face o politică mare în acest moment. Vocea Ungariei este una dintre puținele voci  din Est care se fac auzite în acest moment în Vest, și ca urmare, domnul Viktor Orban, la un miment dat, persoană nefrecventabilă în cancelarile  europene, care a întreprins o  mulțime de lucruri care l-au făcut nefrecventabil, este totuși ascultat la Bruxelles, la Berlin, la Paris.

Sigur că, din toate punctele de vedere ridicarea unui gard  de sârmă ghimpată în Europa 2015 nu are o imagine foarte bună, dar dacă  vă uitați cu atenție, cei care sunt condamnați în presa internațională, în mod absurd, sunt românii  și statele din Est care nu au înțeles comandamentale  formidabile și valorile europene în sensul care  nu vor să admită migranți. Până la urmă vom admite migranți cu toții, noi cei de aici. Ungaria, probabil că nu va avea această problemă, iar   la final  vom vedea cum Ungaria va câștiga din această problemă, în timp ce la București nimeni nu a avut curajul să spună "miau" în fața Bruxelles-ului.

Ungaria este o voce și o voință puternică în Estul inert al Europei, spune Bogdan Chirieac

Întrebat de ce Ungaria nu va avea acea problemă de a primi migranți, Chirieac a declarat că: "Am văzut că un număr de state sunt excluse de la zona de primire a migranților, printre care vedem că se numără Grecia, Italia și Ungaria, fiindcă vecinii noștri au avut o deja serie de probleme  cu fluxul migrator care a trecut pe teritoriile respective.

Dincolo de asta, ați văzut foarte bine că ambasadorul Ungariei refuză să se prezinte la Ministerul de Externe, din Ministerul de Externe Ungar este obrăznicit și urechiat primul ministru  în funcție din România, deci Ungaria își face loc în acest moment. Ungaria rezultă că este o voce și o voință puternică în Estul inert al Europei", a declarat analistul Bogdan Chirieac pentru Antena 3. 

Întrebat dacă între inerție și gardul de sârmă nu ar exista nuanțe, o anumită diplomație, Chirieac a mai declarat că "atunci când te trezești cu 150.000 de emigranți pe cap în câteva zile fără niciun motiv, că nu s-a întâmplat nimic extraordinar pe teatrul de operațiuni din Siria în acest moment, după ce au stat ani de zile în taberele de refugiați din Turcia, căci de acolo vin respectivi, nu există nuanțe. Nimeni nu poate explica, și am impresia că nimeni nu are curajul să întrebe ce anume o determină pe doamna Merkel să ceară emigranților să vină în Europa.  Nimeni nu îndrăznește la Bruxelles să pună această întrebare simplă: Doamna Merkel, dumneavoastră de ce aveți nevoie de acest lucru, pentru că dumneavoastră aveți probleme cu minorități din Est cum este cea  romă să le integrați în Germania?

Citește și: Europa gardurilor de sârmă ghimpată

Colegii dumneavoastrp francezi, cum ar spune domnul Zgonea îi pun în avioane și îi trimit înapoi în România. De ce credeți dumneavoastră că  puteți integra deodată sute de mii de oameni cu o cultură, cu o religie, cu o educație diferită deodată în Europa din senin? Și atunci, Ungaria face ceva   pentru a-și proteja statalitatea, pentru a da un semnal Occidentului. Ungaria nu are probleme nici cu absorbția de fonduri europene, nici nu își bagă la pușcărie pe cei pe care au absorbit fonduri europene, dar Ungaria are un punct de vedere" a mai declarat analistul Bogdan Chirieac.   

Întrebat de ce  nimeni nu a avut curajul să pună această întrebare doamnei Merkel, nu ar fi fost o mai mare dovadă de curaj din partea premierului ungar de a pune această întrebare cancelarului german, Chirieac a declarat că "probabil nici domnul Orban nu sare gardul. Deocamdată Ungaria și-a luat toți migranții  și i-a trimis mai departe în Austria, în rest și-au pus gardul de sârmă ghimpată și Ungaria este în acest moment apărătoarea europenismului pe continet.

România nu are cum pentru că nu este în spațiul Schengen, iar Ungaria a transmis că ei nu mai vor ca noi să mai intrăm în spațiul Schengen pentru că nu prezentăm siguranță. Ei sunt apărătorii în fața valului migraționist. Ungaria este o țară mică care vrea să trăiască bine luând bani de la occidentali", a mai spus Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel