MAE, atenționare de călătorie în Belgia

FOTO: Freepik @natanaelginting
FOTO: Freepik @natanaelginting

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Regatul Belgiei.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie avertizând că în această țară aproximativ 10.000 de persoane vor participa, luni, la Bruxelles, la o mișcare de protest.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Belgiei că aproximativ 10.000 de persoane vor participa luni, la Bruxelles, la o mişcare de protest.

În context, compania de transport în comun din capitala belgiană (STIB) anticipează perturbări semnificative ale activităţii, anunţă MAE.

Călătorii sunt îndemnaţi să planifice modalităţi alternative de deplasare în Bruxelles. Nu sunt preconizate perturbări ale transportului pe calea ferată.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Bruxelles: +32(0)497428663”, potrivit unui comunicat de presă al MAE, citat de Agerpres.

Avertisment de precipitații extreme și inundații în alte trei țări europene

Duminică, a fost emisă alertă de călătorie în trei state europene. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Cehă că Institutul Hidrometeorologic naţional (CHMU) a emis un avertisment de precipitaţii extreme şi inundaţii (grad extrem de pericol - cel mai înalt nivel) valabil până la data de 16 septembrie, ora 00:00, regiunile cele mai afectate fiind Moravia-Silezia şi Olomouc, din estul ţării, la frontiera cu Republica Polonă.

"În acest context, se înregistrează perturbări semnificative ale traficului feroviar, din cauza inundaţiilor sau a căderilor de arbori, şi rutier, autostrada D55 fiind închisă, iar autostrada D1 fiind impracticabilă în apropierea frontierei cu Republica Polonă", precizează MAE într-un comunicat de presă transmis, duminică, Agerpres. Vezi articolul complet AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel