MAE, atenționare de călătorie în SUA

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru SUA.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Statele Unite ale Americii că autorităţile americane (National Hurricane Center) au anunţat că statul Florida se află sub ameninţarea iminentă a uraganului Milton, un fenomen meteorologic extrem de periculos, care se îndreaptă către coasta de vest a statului şi care a atins categoria 5.

Avertismente de uragan şi furtuni sunt emise pentru o mare parte a coastei de vest a Floridei, incluzând regiuni precum Tampa Bay, Fort Myers, Orlando şi Daytona Beach.

Informaţii cu prognozele meteo actualizate specifice regiunii vizate pot fi consultate pe www.weather.gov sau www.nhc.noaa.gov.

Cetăţenii români care se confruntă cu situaţii de urgenţă legate de fenomenele meteorologice actuale se pot adresa Consulatului General al României la Miami la numerele de telefon +1.305.763.8714 si +1.305.763.8874, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al oficiului consular al României din Miami, SUA: +1-202-515-8953.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, www.miamidade.gov/oem. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel