Ministerul Afacerilor Externe aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului din România.
Ministerul Afacerilor Externe aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului din România, subliniind că această comemorare oferă un prilej de a reflecta la consecinţele tragice pe care manifestările extremismului le au asupra valorilor solidarităţii umane, a respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale, scrie Agerpres.
"La momentul recunoaşterii responsabilităţii sale din timpul Holocaustului, România s-a angajat să păstreze memoria trecutului pentru generaţiile viitoare, să protejeze puţinii supravieţuitori rămaşi şi să prevină şi combată antisemitismul şi orice manifestări de intoleranţă şi discriminare. Adoptarea, în mai 2021, a Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură reprezintă cea mai recentă expresie a acestor eforturi constante", se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de MAE, cu prilejul Zilei Naţionale de Comemorare a victimelor Holocaustului din România.
Potrivit sursei citate, în contextul actual al crizei sanitare, care a dus la o creştere îngrijorătoare a fenomenului antisemitismului şi intoleranţei, atât în mediul online, cât şi în cel offline, Ministerul Afacerilor Externe va continua să susţină adoptarea de acţiuni hotărâte pentru a preveni şi combate proliferarea unor astfel de manifestări.
Ministerul Afacerilor Externe va fi reprezentat de către ministrul Bogdan Aurescu la Ceremonia oficială de comemorare a victimelor Holocaustului din România, care va avea loc luni, 11 octombrie, la Memorialul Victimelor Holocaustului din Bucureşti.
În România, prin Hotărârea de Guvern nr. 672 / 5 mai 2004, a fost aprobată data de 9 octombrie (dată ce marchează începutului deportărilor evreilor în Transnistria, în anul 1941), pentru comemorarea oficială, în plan naţional, a Zilei Holocaustului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu