Mafia gunoiului, prejudiciu de peste 3,4 milioane de lei adus bugetului de stat. Cum încercau să scape de impozite și taxe

Mafia gunoiului, prejudiciu de peste 3,4 milioane de lei adus bugetului de stat. Cum încercau să scape de impozite și taxe / Foto: Pixabay
Mafia gunoiului, prejudiciu de peste 3,4 milioane de lei adus bugetului de stat. Cum încercau să scape de impozite și taxe / Foto: Pixabay

Un prejudiciu de peste 3,4 milioane de lei a fost identificat de inspectorii antifraudă în domeniul colectării deşeurilor.

Mafia gunoiului provoacă un prejudiciu uriaș bugetului de stat. Inspectorii antifraudă au identificat un prejudiciu de peste 3,4 milioane de lei în domeniul colectării deşeurilor la o firmă din Bucureşti-Ilfov, informează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Mai exact, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul ANAF, au finalizat în luna noiembrie a acestui an verificările la un agent economic din Bucureşti-Ilfov, care efectuează prestări de servicii în domeniul colectare deşeuri nepericuloase, respectiv fier vechi, transmite Agerpres.

Prejudiciul adus bugetului de stat reprezintă impozit pe profit



Ca urmare a controlului antifraudă, s-a constatat că societatea a înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli fictive de bunuri sau servicii de la diferite persoane fizice, procedând astfel la diminuarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului general consolidat al statului şi crearea unei aparenţe licite a tranzacţiilor. Astfel, prejudiciul adus bugetului de stat este de 3,4 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit.

"Pentru continuarea cercetărilor au fost sesizate organele de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

DGAF desfăşoară permanent acţiuni de control antifraudă, la nivel naţional, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi recomandă tuturor entităţilor economice să respecte legislaţia fiscală aflată în vigoare", subliniază ANAF, în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel