Te-ai gândit vreodată că un aliment frumos ambalat poate ascunde un prim pas spre îmbolnăvire? Dar reducerile de prețuri te tentează frecvent?
Autor: Dogaru Anca Mihaela
Cele mai perisabile alimente sunt carnea, peștele, ouăle și brânzeturile, de aceea pe timpul verii trebuie să fim foarte atenți ce tip de alimentație adoptăm, și mai ales de unde achiziționăm produsele. Datorită căldurii excesive, alimentele se pot altera în interior, iar exteriorul să rămână intact, astfel pot deveni nocive pentru organism.
Specialiștii recomandă să ne aprovizionăm cu alimente de la magazinele apropiate și să evitam transportul lor prin căldură. Să nu ne lăsăm păcăliți de prețurile ciudat de mici, pentru că putem avea surprize. Odată aduse acasă acestea trebuie puse imediat în frigider sau în congelator pentru a-și pșstra proprietățile.
Fructele și legumele sunt mai rezistente și mai ușor de digerat, de aceea consumul lor pe timpul verii este recomandat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu