Magda Coman, manechinul în scaun cu rotile, incident foarte grav. Un trecător bine intenționat, în încercarea de a o ajuta, a împins prea tare, și i-a fracturat picioarele

Coman Magda
Coman Magda

În urma unui accident care i-a schimbat radical viața, Magda Coman și-a pierdut capacitățile locomotorii, însă nu a lăsat acest lucru să-i pună stop fericirii. A devenit manechin, soţie, mamă, președinta Asociației Open Your Heart şi o neobosită luptătoare a drepturilor persoanelor cu dizabilități.
 

Așa ne-o prezenta, în 2018, colega noastră, Rodica Mitu, pe Magda Coman.

Acum, Magda Coman are nevoie de ajutorul nostru:

„Astăzi vă scriu cu inima strânsă, dar cu speranța că, împreună, putem depăși această încercare dificilă. Cei care mă cunosc știu cât de mult mi-am dedicat viața pentru a ajuta pe alții, pentru a lupta pentru o lume mai bună și pentru a fi alături de cei care aveau nevoie de sprijin. Din păcate, acum sunt eu cea care are nevoie de ajutorul vostru.

Recent, am trecut printr-un incident foarte grav. Un trecător bine intenționat, în încercarea de a mă ajuta, m-a împins prea tare, ceea ce a dus la o cădere din scaunul cu rotile și la o dublă fractură la ambele picioare. Acum mă aflu în fața unor intervenții chirurgicale complexe. Prima operație a avut deja loc zilele trecute, la spitalul din Veneția, unde sunt încă internată, dar urmează o a doua intervenție deosebit de dificilă, care va fi realizată de un medic din Istanbul, la Acibadem Fulya Hospital. Costurile se ridică la peste 13.500 de euro, o sumă pe care nu o pot acoperi singură. Dorința mea cea mai mare este să mă recuperez cât mai repede, să mă întorc la copiii mei și să revin la misiunea mea de a face lumea un loc mai bun pentru toți.

Orice ajutor, oricât de mic, contează enorm și mă poate aduce mai aproape de recuperare și de reluarea misiunii mele. Dacă puteți să mă ajutați sau să distribuiți acest mesaj, vă voi fi recunoscătoare din tot sufletul. Vă mulțumesc din inimă pentru sprijin, pentru fiecare gând bun și pentru că sunteți alături de mine în aceste momente dificile.

Detalii despre cum puteți contribui: Asociația Open Your Heart

Persoana de contact: Magda Coman- presedinte

Telefon: 0735124251

Sau nr Italia +39 3284803347

e-mail: [email protected]

Cod fiscal: 31755972

BANCA TRANSILVANIA

Cod iban: RO20BTRLRONCRT0210977401

SAU (pentru transfer în euro)

RO83INGB0000999905675954

Titular cont: Iuliana Magda Coman

Banca INGB CENTRALA Moneda EUR Cod SWIFT/BICINGBROBU

SAU REVOLUT Beneficiar: Magda Iuliana Coman

IBAN: RO77 BREL 0005 5131 0601 0100

Revtag: @magdaiom7l” 

Astăzi, a revenit cu un mesaj:

„Dragii mei,Vreau să vă mulțumesc din suflet pentru susținerea și mesajele voastre care mi-au dat putere în aceste zile dificile. Vreau să vă anunț că luni voi pleca din spitalul din Veneția și voi fi transportată către Istanbul la Acibadem Fulya Hospital, unde marți va avea loc intervenția chirurgicală la femur. Transportul aerian va fi asigurat de o echipă medicală minunată, prin generozitatea Asociației Blondie. Îi sunt profund recunoscătoare Adelina Toncean, care a ales să se implice și să ofere acest sprijin cu toată inima.

Adelina, îți mulțumesc din tot sufletul pentru acest gest extraordinar! Până acum, s-au strâns 5647 de euro din cei 13500 necesari pentru costurile operației. Mai avem puțin timp până luni și încă este nevoie de ajutorul vostru.

Orice contribuție, oricât de mică, este binevenită și mă poate ajuta enorm să trec prin această încercare și să mă întorc la copiii mei. Vă sunt recunoscătoare pentru tot sprijinul și vă rog să fiți alături de mine în continuare”.

Vă invităm să citiți aici un interviu pe care Magda Coman i l-a acordat Rodicăi Mitu la DC News în 2018: https://www.dcnews.ro/magda-coman-model-in-scaun-cu-rotile-din-nou-mama-campania-care-te-va-pune-pe-ganduri-interviu_585337.html

Scaunul cu rotile este un instrument vital pentru mobilitatea persoanelor cu dizabilități sau dificultăți de mișcare. Este esențial nu doar să fie utilizat corect de către persoana care îl folosește, dar și să fie manipulat cu grijă de către cei care oferă asistență. Împingerea greșită a scaunului cu rotile poate avea consecințe grave și poate pune în pericol sănătatea și siguranța utilizatorului.

O împingere prea puternică sau bruscă poate duce la pierderea echilibrului și, în cazuri severe, la căderi care pot provoca fracturi, luxații sau alte leziuni. În cazul Magdei Coman, o împingere necontrolată a dus la o cădere din scaunul cu rotile, rezultând în fracturi duble la picioare. Aceasta subliniază cât de important este să se acorde atenție la modul în care se manevrează scaunul cu rotile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel